El pitjor sexe de l’any ja té concurs, organitzat per la Llibreria Finestres

El premi, a imatge i semblança dels Bad Sex Awards que convocava la revista ‘The Literary Review’, triarà l’escena sexual de més mal gust de la narrativa catalana

'Menu du banquet des amis du roman philosophique, de Salvador Dalí i Domènech, del 1933.Fundació Gala-Salvador Dalí (VEGAP)

Fa una setmana, Carlota Rubio escrivia al Quadern sobre els Bad Sex Awards: “És un certamen que des del 1993 organitza la revista literària britànica The Literary Review, i que, com diu el seu nom, tria la pitjor escena sexual en la narrativa que s’ha publicat durant un any. En les llistes de finalistes hi ha noms com Erri de Luca, Salman Rushdie, Stephen King o Haruki Murakami, i s’hi han premiat passatges com ara aquest: “Katsuro es queixava mentre una protuberància es formava sota e...

Suscríbete para seguir leyendo

Lee sin límites

Fa una setmana, Carlota Rubio escrivia al Quadern sobre els Bad Sex Awards: “És un certamen que des del 1993 organitza la revista literària britànica The Literary Review, i que, com diu el seu nom, tria la pitjor escena sexual en la narrativa que s’ha publicat durant un any. En les llistes de finalistes hi ha noms com Erri de Luca, Salman Rushdie, Stephen King o Haruki Murakami, i s’hi han premiat passatges com ara aquest: “Katsuro es queixava mentre una protuberància es formava sota el material del seu kimono, una protuberància que Miyuki va aprofitar, pastar, fregar, aixafar i matxacar (...). Miyuki se sentia com si estigués manipulant un petit mico que arronsava les potes” (de Didier Decoin). El criteri és tan ambigu com la recerca d’escenes pretensio­ses, de mal gust, autoreferencials o redundants. En definitiva, que facin vergonya aliena (cringe)”.

La tesi de l’article és que els escriptors contemporanis catalans no en saben, d’escriure de sexe, i que la importació d’aquest premi podria ajudar a revertir-ho: “Durant gairebé trenta anys, els Bad Sex Awards han estat tan respectats com criticats, perquè es carreguen les lògiques del desig per enfotre’s. Feu una cerca a Google: hi trobareu infinitat de llistes que rescaten els fragments, sempre brevíssims, que el jurat de cada any ha seleccionat com a finalistes. Llegits en conjunt, un darrere l’altre, fan que la repetició, la descontextualització eliminin l’erotisme del sexe i només els fragments només facin riure. Però el concurs s’ha mantingut influent perquè ha trobat la manera d’augmentar el nivell de l’ambient sense convertir el fet de parlar de sexe en avorrit ni acadèmic. És a dir, sense pervertir el misteri de fons i només circumval·lant-lo”.

Resulta que n’hi havia ganes i la Llibreria Finestres s’hi ha posat. El dia 5 de desembre a les 19h convoca el concurs El pitjor sexe de l’any. L’humorista Oye Sherman llegirà fragments eròtics de la narrativa catalana publicada l’any 2013 i es premiarà el guanyador.

Más información

Arxivat A