Toros

Proposo una Creu de Sant Jordi per a José Tomás. O millor no. Al preu que van, millor la Medalla d'Or de la Generalitat (molt més prestigiosa) i també, per què no, la Medalla d'Or de la Ciutat, que l'Ajuntament de Barcelona proposava lliurar a Fèlix Millet el mateix dia que s'iniciava el fatal escorcoll policial al Palau de la Música. No seria de rebut que el torero que tant estima Barcelona -en amor correspost- comparteixi un guardó amb lladres de l'alçada de Millet o farsants com Enric Marco, el pretès testimoni dels camps nazis que no va posar-hi mai els peus. Se'n recorden? Sí, Marco va ac...

Suscríbete para seguir leyendo

Lee sin límites

Proposo una Creu de Sant Jordi per a José Tomás. O millor no. Al preu que van, millor la Medalla d'Or de la Generalitat (molt més prestigiosa) i també, per què no, la Medalla d'Or de la Ciutat, que l'Ajuntament de Barcelona proposava lliurar a Fèlix Millet el mateix dia que s'iniciava el fatal escorcoll policial al Palau de la Música. No seria de rebut que el torero que tant estima Barcelona -en amor correspost- comparteixi un guardó amb lladres de l'alçada de Millet o farsants com Enric Marco, el pretès testimoni dels camps nazis que no va posar-hi mai els peus. Se'n recorden? Sí, Marco va acabar tornant la Creu de Sant Jordi. Però, per si de cas, definitivament millor les dues Medalles d'Or. José Tomás no enganya, sempre va de cara, cada cop que trepitja la sorra de la Monumental, els toros esdevenen l'art total. Aquest sí que s'hi deixa la pell (mai més ben dit). A més, és un dels millors agents culturals i promotors turístics de Barcelona. Cada cop que anuncia una corrida, no només fa immmensament feliços els aficionats a la tauromàquia, sinó que contribueix com pocs que es parli de Barcelona arreu. Què més volem? I a sobre té la gosadia d'omplir la plaça cada cop que posa els peus a Barcelona, una ciutat declarada antitaurina!

Cada cop són menys els que escridassen amb insults aquells qui lliurement i de forma civilitzada anem a la plaça. Diumenge passat no arribaven a mig centenar, com els que el 13 de setembre passat van intentar tensionar la consulta d'Arenys. Se saben forts, ara, arran de la Iniciativa Legislativa Popular que ha arribat al Parlament per prohibir les corrides de toros a Catalunya. Per cert, ens hauríem de fer mirar la dèria de prohibir-ho tot que ens ha agafat darrerament. A qui no li agradin els toros, que no hi vagi, com al teatre. És tan senzill com això, ningú no hi està obligat. El Manifest de la Mercè, que circula per Internet impulsat per un divers col·lectiu que defensa la festa a Catalunya, recorda que la prohibició no forma part de la tradició i cultura catalanes, forjades de tolerància, respecte, intel·ligència. Doncs, això.

Arxivat A