La Rebotiga

Barça, Nadal, vins...

Tensions familiars a la Barcelona dels 60



El seu primer assalt en el món de la literatura va ser sonat: amb només 26 anys va guanyar el Premi Nadal, l'any 1953, amb Siempre en capilla. Després van venir 50 anys llargs de silenci literari i una reaparició sorprenent, el 2006, amb Foc latent, i Retorn amarg, el 2008, ambdues un èxit rotund, que l'autora sabadellenca espera repetir ara amb una nova novel·la, Primer assalt. Ambientada a la Barcelona de 1962, al barri del Clot, l'obra narra les tensions familiars que es desfermen arran de la ...

Suscríbete para seguir leyendo

Lee sin límites

Tensions familiars a la Barcelona dels 60

El seu primer assalt en el món de la literatura va ser sonat: amb només 26 anys va guanyar el Premi Nadal, l'any 1953, amb Siempre en capilla. Després van venir 50 anys llargs de silenci literari i una reaparició sorprenent, el 2006, amb Foc latent, i Retorn amarg, el 2008, ambdues un èxit rotund, que l'autora sabadellenca espera repetir ara amb una nova novel·la, Primer assalt. Ambientada a la Barcelona de 1962, al barri del Clot, l'obra narra les tensions familiars que es desfermen arran de la mort del propietari d'un taller mecànic.

El primer assalt. Lluïsa Forrellad. Angle editorial. 320 pàgines. 21,50 euros

Un Nadal amb hipopòtams

Moltes són les veus literàries que han evocat en la seva obra els records d'infantesa del Nadal. Dylan Tomas, un dels grans poetes en llengua anglesa del segle XX, va dedicar aquest relat a parlar dels seus Nadals d'infant en un poblet de la costa de Gal·les: neu al carrer, olor de rostit sortint de les cuines, tietes que cantaven davant la llar de foc i unes botes acabades d'estrenar que sobre el gel deixaven unes petjades com d'hipopòtam. Un volum amb il·lustracions de Pep Montserrat, traduït al català per Francesc Parcerisas, i que inclou la versió original en anglès.

El Nadal d'un nen a Gal·les. Dylan Thomas. Viena. 64 pàgines. 14,50 euros

El món del vi i del beure, de l'A a la Z

2.500 entrades sobre el món del vi, des del seu origen, a la vinya, fins a la taula, s'inclouen en aquest diccionari divulgatiu adreçat no només als experts i professionals del sector. A més de les definicions de cadascun dels mots, l'autor, el filòleg Joan Maria Romaní, inclou en el volum refranys, vocabulari en castellà, francès i anglès, i adreces d'entitats relacionades amb el món del vi. A mode de presentació, el llibre recull una cita d'un altre especialista en la matèria, Eduard Puig Vayreda, que publica el llibre La vinya i el vi (als Quaderns de la Revista de Girona), un resum de 2.500 anys de producció de vi a les terres gironines.

Diccionari del vi i del beure. Joan Maria Romaní. Cossetània. 350 pàgines. 17,43 euros

Les interioritats del Barça al descobert

Les interioritats del Barça de Joan Laporta surten a la llum: el periodista Jordi Badia les ha viscut des de dins i les explica sense embuts i sense censura en aquest llibre, on es revelen fets que la premsa mai ha publicat sobre el president del club i el seu entorn. Badia, que va ser director de comunicació del club blaugrana entre 2003 i 2008, repassa fil per randa les tres grans crisis del club: la dimissió de Sandro Rossell, el conflicte amb Alejandro Echevarría i la renúncia de sis membres de la Junta el juliol de 2008.

El Barça al descobert. Jordi Badia. Ara Llibres. 176 pàgines. 16,95 euros

Archivado En