S’aixeca el teló!

Sol Picó repassa la seva evolució com a ballarina amb el solo ‘One-hit Wonders’

Sol Picó en un moment del seu nou espectacle One-hit Wonders.rojo barcelona

Demà divendres, One-hit Wonders de Sol Picó inaugura el festival Temporada Alta a Girona, mentre que Torobaka d’Akram Khan i Israel Galván inicia la temporada de dansa al Mercat de les Flors de Barcelona. Dues actuacions que han despertat gran expectació atesa la forta personalitat dels seus protagonistes.

La Picó (Alcoi, 1967) ha complert recentment els vint anys de la seva carrera professional, i per celebrar-ho ha creat un solo que engloba la seva evolució com a coreògrafa i ballarina. “L’espectacle que estreno al Temporada Alta no és un resum de les meves obres més conegudes, sinó q...

Suscríbete para seguir leyendo

Lee sin límites

Demà divendres, One-hit Wonders de Sol Picó inaugura el festival Temporada Alta a Girona, mentre que Torobaka d’Akram Khan i Israel Galván inicia la temporada de dansa al Mercat de les Flors de Barcelona. Dues actuacions que han despertat gran expectació atesa la forta personalitat dels seus protagonistes.

La Picó (Alcoi, 1967) ha complert recentment els vint anys de la seva carrera professional, i per celebrar-ho ha creat un solo que engloba la seva evolució com a coreògrafa i ballarina. “L’espectacle que estreno al Temporada Alta no és un resum de les meves obres més conegudes, sinó que convido el públic a un viatge a través del meu progrés com a artista amb una mirada renovada i irònica sobre el meu vocabulari coreogràfic”, afirma l’artista, que confessa: “Tinc 47 anys i estic en un moment en què m’agafa vertigen; per una banda veig que em queda poc temps per seguir ballant i per l’altra tinc encara moltes idees i projectes al cap”. A One-hit Wonders, el públic trobarà la Sol de Bésame el cactus, La dona manca o Barbie Superestar, El llac de les mosques o Memòries d’una puça, que ens encisarà amb el seu huracanat ball que entrellaça la dansa contemporània amb l’estil clàssic, i en el qual no falta el seu vital treball de puntes. En aquesta peça Picó ha comptat amb la col·laboració d’Ernesto Collado per a la dramatúrgia i d’Enrique Manrique per a l’escenografia. Aquest espectacle només es podrà veure a Barcelona del 10 al 12 i del 16 al 19 d’octubre al Mercat de les Flors.

Dues opcions

ONE-HIT WONDERS

Sala Planeta. Girona, 3 d’octubre, 21 h (18 euros)

TOROVAKA

Mercat de les Flors. Barcelona,

3 al 5 d’octubre. 20.30 h (25 euros)

Al Mercat, Israel Galván (Sevilla, 1973) i Akram Khan (Londres, 1974) es reuneixen per primera vegada en un espectacle per apropar els seus mons creatius en un intens duo, Torobaka, nom d’un poema fonètic del romanès Tristan Tzara, d’inspiració maori. El flamenc salvatge, urbà i avantguardista de Galván conviu amb l’enigmàtic ball contemporani del creador anglès, originari de Bangla Desh, Akram Khan, un ball en el qual batega la dansa de l’Índia, el kathak. Galván qualifica aquesta col·laboració amb Khan de formidable. “Al principi vaig creure que s’entaularia una competició entre tots dos, però no va ser així, un cop vam ajustar els conceptes que preteníem expressar amb aquest duo, tot va ser fàcil”, afirma el ballarí sevillà. “De mica en mica vam aconseguir entaular un diàleg en simbiosi perfecta, els nostres balls es van acoblar i tot va fluir sense problemes”, explica Galván.

 

Arxivat A