Clownia, un festival diferent

4.000 persones ja han comprat entrades per al festival de Sant Joan de les Abadesses

Barcelona -
Txarango presenta del seu nou disc, Som riu, als escenaris del seu festival Clownia

 Hi ha festivals i festivals, i el Clownia és un festival com no n’hi ha. Muntat pel grup Txarango per presentar el seu nou disc Som riu, durant dos dies portarà multitud d’activitats a Sant Joan de les Abadesses, un indret desatès pels festivals i terra natal de bona part dels components del grup. “Sempre hem funcionat a cop d’idees estranyes”, diu Alguer Miquel, vocalista de Txarango, per explicar l’origen del festival, “i fins ara els disbarats més bèsties ens han funcionat. Per això, quan vam pensar de fer quelcom més que un concert a casa nostra, la idea del festival va aparèixer...

Suscríbete para seguir leyendo

Lee sin límites

 Hi ha festivals i festivals, i el Clownia és un festival com no n’hi ha. Muntat pel grup Txarango per presentar el seu nou disc Som riu, durant dos dies portarà multitud d’activitats a Sant Joan de les Abadesses, un indret desatès pels festivals i terra natal de bona part dels components del grup. “Sempre hem funcionat a cop d’idees estranyes”, diu Alguer Miquel, vocalista de Txarango, per explicar l’origen del festival, “i fins ara els disbarats més bèsties ens han funcionat. Per això, quan vam pensar de fer quelcom més que un concert a casa nostra, la idea del festival va aparèixer de manera immediata i la vam treballar”. El resultat ha estat que 4.000 persones han comprat les entrades per a un festival amb tres escenaris (un a la plaça de la vila i dos més al recinte del festival), on actuaran entre d’altres la Troba Kung-Fú, Els Catarres, Orxata Sound System, Pallasos Sense Fronteres i diversos espectacles de circ i de teatre. “El circ”, continua Alguer, “és el que ens ha ensenyat gairebé tot el que coneixem. Com a grup vam començar al carrer, que és l’escenari més gran del món, i el circ ens ha donat les eines per arribar a la gent, fer-li oblidar per un moment els seus problemes i, sense oblidar el món en què vivim, intentar viure amb un somriure”. És a dir, ¿el circ i Txarango comparteixen actituds i missatges? “Una mica, nosaltres intentem, tal com fa el circ, proposar al públic idees diferents”. Tot sigui dit, ¿muntar un festival per presentar un disc és una idea diferent, i agosarada també? “Pot ser”, respon Alguer, “de fet a l’inici teníem reserves, però malgrat la feinada que ens ha donat organitzar Clownia, ara mateix estem molt satisfets, ja que el públic ha respòs molt be”. Tan bé que les entrades ja estan esgotades, “igual perquè nosaltres no hem volgut fer-ho a Barcelona, que és on passa gairebé tot. De fet, volíem apropar la nostra música i el nostre espectacle a casa nostra, i per això ho fem a Sant Joan de les Abadesses”, respon Alguer. Així, la satisfacció del grup és tanta que no descarten tornar a fer el festival l’any vinent, “ens sentim bé fent de programadors per portar davant del públic aquelles propostes que ens agraden, entre les quals no podem oblidar els artistes estrangers que veiem quan actuem a Europa.

“De tota manera, cal fer un balanç un cop passat tot i ja ho veurem”, puntualitza. Aquest punt de vista encaixa amb la personalitat de la banda, en la qual cadascú dels components s’ocupa d’una tasca diferent relativa a la marxa del grup: “Creiem que ser músic ja no pot significar exclusivament el que significava ara. Ara mateix t’has d’ocupar de moltes coses, com ara la xarxa, la botiga on venem productes del grup, la comptabilitat de la banda, els aspectes artístics, etc., i cadascun de nosaltres vuit s’ocupa d’una àrea en concret”, conclou l’Alguer. Els temps continuen canviant.

TXARANGO

Sant Joan de les Abadesses

Dies 2 i 3 i gira fins al setembre

www.clowniafestival.cat

Txarango presenta del seu nou disc, Som riu, als escenaris del seu festival Clownia.

 

Arxivat A