Recomanem

Revista

Caràcters continua prenent el pols a l’actualitat literària i cultural en català. En últim número, la coneguda i autoanomenada “revista de llibres” inclou una entrevista a Laura Borràs, des del gener del 2013 directora de la Institució de les Lletres Catalanes, i un quadern dedicat a l’escriptora Raquel Ricart. D’altra banda, com és habitual, Caràcters fa l’anàlisi de les últimes novetats literàries, com les interessants línies de Francesc Calafat i Maria Dasca sobre Mentre parlem, d’Enric Sòria, i El tramvia groc, de J. F. Mi...

Suscríbete para seguir leyendo

Lee sin límites

Revista

Caràcters, número 65

Publicacions de la Universitat de València
València, 2013
47 pàgines

Caràcters continua prenent el pols a l’actualitat literària i cultural en català. En últim número, la coneguda i autoanomenada “revista de llibres” inclou una entrevista a Laura Borràs, des del gener del 2013 directora de la Institució de les Lletres Catalanes, i un quadern dedicat a l’escriptora Raquel Ricart. D’altra banda, com és habitual, Caràcters fa l’anàlisi de les últimes novetats literàries, com les interessants línies de Francesc Calafat i Maria Dasca sobre Mentre parlem, d’Enric Sòria, i El tramvia groc, de J. F. Mira, respectivament.

Sitja

Good Laboratory Practices
Autoedició, 2014.

Disc

El tercer àlbum de la banda de Vila-real, masteritzat a Chicago per Carl Saff (enginyer que ha treballat amb Balmorhea, CocoRosie o Guided By Voices) i amb col·laboracions puntuals de l’històric Ramón Godes (Malevaje, Los Coyotes) i de Félix Gimeno (Les Deesses Mortes), fa honor al seu suggeridor entorn. La tradició ja és aquí només un punt de partida, l’espurna a partir de la qual s’inflama una música amb matalàs elegantment electrònic, que en el vessant menys concret funciona com a reclam amb entitat, més enllà de la condició de banda sonora imaginària, i en el més aferrat, al concepte de cançó en què llueix el seu coneixement, gens oxidat, de la música tradicional valenciana. Com un encreuament entre The Cinematic Orchestra i L’Ham de Foc, si se’ns permet la boutade. Extraordinària troballa que referma la seua meritòria evolució.

Tomàs de los Santos + Borja Penalba

Dones i dons
Mésdemil (Benaguasil, 2014)

Disc

El cantautor Tomàs de los Santos i el guitarrista Borja Penalba uneixen forces per primera vegada en un àlbum fet amb la lletra i la música del primer i els arranjaments del segon, i al qual garanteixen un ventall d’influències que, tot i versar sobre temàtiques al voltant de l’òptica femenina i despatxar quatre musicacions de quatre poemes del sobreexplotat (musicalment, volem dir) Vicent Andrés Estellés, escapa sovint de les claus més òbvies del cànon dels cantautors. En Dones i dons hi ha folk, pop, lirisme senzill, ornamentacions precises.

Arxivat A