Recomanem

El dramaturg Esteve Soler (Barcelona, 1976), un autor traduït i representat arreu del món, lliura una vintena de contes amb esperit tradicional però estructura teatral, molts de difícilment representables, en què conceptes centrals de l’existència, com ara l’amor, la democràcia i el progrés, són sotmesos a un exercici de qüestionament i provocació amb l’absurd i el sarcasme com a vehicles. Proposta, pel que fa al tema, atrevida, que supera els abundosos riscos que adopta fent destacar les propostes encertades i estimulants sobre les apostes més dubtoses i desballestades. Un deliri divertit i g...

Suscríbete para seguir leyendo

Lee sin límites

Teatre

En contra. 23 contes teatralitzats

Esteve Soler

Editorial 3i4, Paterna-la Canyada, 2013, 146 pàgines

El dramaturg Esteve Soler (Barcelona, 1976), un autor traduït i representat arreu del món, lliura una vintena de contes amb esperit tradicional però estructura teatral, molts de difícilment representables, en què conceptes centrals de l’existència, com ara l’amor, la democràcia i el progrés, són sotmesos a un exercici de qüestionament i provocació amb l’absurd i el sarcasme com a vehicles. Proposta, pel que fa al tema, atrevida, que supera els abundosos riscos que adopta fent destacar les propostes encertades i estimulants sobre les apostes més dubtoses i desballestades. Un deliri divertit i gojosament incòmode.

Dones d’aigua, hòmens de fang

Toni Cucarella

Bromera, Alzira, 2013, 87 pàgines

Narrativa

El retorn a la novel·la de Toni Cucarella té una gènesi ben curiosa: Dones d’aigua, hòmens de fang és, en origen, un text teatral escrit expressament per a la companyia Amuntavall sobre els horrors de la postguerra. Un escrit que apareix ara en format de novel·la breu amb el text refós i ampliat. Malgrat el lloc comú de la Guerra Civil, el llibre de Cucarella emergeix amb suficiència per la introducció d’elements màgics propis de la rondalla, per la saviesa narrativa i per l’extraordinari domini del llenguatge i els seus mecanismes. Història breu i intensa que fa desitjar nous projectes literaris.

Poesia

Llibre del professor

Alexandre Bataller

Edicions Bromera, Alzira, 2013, 111 pàgines

La primera lectura d’aquest volum poètic del filòleg i professor Alexandre Bataller (Gandia, 1964), pot resultar no gaire suggeridora. En part per l’obvietat de la proposta (un poemari dedicat a la tasca docent) i, en part també, pel classicisme de la seua materialització. En un segon acostament desvestit de prejudicis, però, també hi podem apreciar l’honestedat i la sinceritat dels versos o l’amor a la tasca docent i a la literatura que traspuen, una bellesa moral no exempta d’excel·lència estètica en un bon grapat de composicions. Premi Roís de Corella dels Ciutat de València.

Arxivat A