Cinc motius per quedar-se a Barcelona aquest pont

Una discoteca amb auriculars, humor de podcast i braves a la Plaça Reial. Anar de compres nadalenques no és l’únic pla per a aquests dies si et quedes a la ciutat

Li Saumet i Simón Mejía, els fundadors de Bomba Estéreo a Madrid.Carlos Rosillo

Ja es tingui un pont, aqüeducte o només un parell de dies lliures, Barcelona ofereix propostes de tota mena aquests dies per escapar de les compres i els aparadors. I a una distància prudencial de les cues del túnel del Cadí. La gran setmana festiva per a molts arrenca amb una discoteca atípica i amb auriculars a Montjuïc, una oferta especialment atractiva per als que no tinguin el cos preparat per a molts mercats nadalencs. I els que havien desistit de sortir pel Gòtic per excés de turisme poden donar una segona oportunitat a la Plaça Reial. Des d’avui, cada divendres EL PAÍS us recomana els ...

Suscríbete para seguir leyendo

Lee sin límites

Ja es tingui un pont, aqüeducte o només un parell de dies lliures, Barcelona ofereix propostes de tota mena aquests dies per escapar de les compres i els aparadors. I a una distància prudencial de les cues del túnel del Cadí. La gran setmana festiva per a molts arrenca amb una discoteca atípica i amb auriculars a Montjuïc, una oferta especialment atractiva per als que no tinguin el cos preparat per a molts mercats nadalencs. I els que havien desistit de sortir pel Gòtic per excés de turisme poden donar una segona oportunitat a la Plaça Reial. Des d’avui, cada divendres EL PAÍS us recomana els millors plans per al cap de setmana a Barcelona i rodalies.

Mega ‘silent’ disco a Poble Espanyol

Per aquells qui estiguin cansats de quedar-se sense veu cada cop que surten de festa o per als que no suporten que els interrompin mentre ballen la seva cançó favorita, aquest dissabte poden pujar per l’avinguda Rius i Taulet fins que es trobin amb aquest nou concepte de discoteca. Arribes, et donen uns auriculars bluetooth i tries quina música vols sense canviar de sala: només canviant de canal. Sabràs a qui li agrada el mateix que tu perquè cada canal és un color led. Si un vol iniciar conversa, ho podrà fer sense els altaveus a punt de rebentar-li els timpans.

• Dissabte 3 de vuit del vespre a una de la matinada. Informació.

Cúmbia i electrònica amb Bomba Estéreo

A fora, la tardor mediterrània. A dins, la primavera colombiana. Aquesta banda forma part del nou disc de Bad Bunny i està a punt de triomfar als Grammy amb el seu darrer àlbum Deja, però abans han decidit tancar a Barcelona la seva gira internacional més ambiciosa fins ara. Qui tingui al cap l’últim concert que van fer al Cruïlla només recordarà caps saltant i braços movent-se d’una banda a l’altra. Així que si no et sonen ja pots començar a reproduir To my Love i Ojitos Lindos.

• Dissabte 3 a les nou del vespre a Sant Jordi Club. Més informació.

‘Saldremos mejores’ al Paral·lel

Una advocada i una periodista que triomfen als micròfons han decidit ajuntar-se per parlar d’actualitat en un pòdcast. “Nosaltres t’expliquem amb gràcia on van els teus impostos, els teus drets com a autònoma, per què hi ha la Corona a Espanya o si la UE és justa amb Múrcia”. Les humoristes Inés Hernand i Nerea Pérez arriben a l’antiga sala Barts per treure-li uns somriures al personal durant una hora i mitja.

• Divendres 2 i Dissabte 3 a les 21:30 a Paral·lel 62. Informació

La transformació de Kae Tempest a Apolo

L'artista Kea Tempest al Festival Barcelona Poesia, l'any passat. Pep Herrero/ICUB

La poesia també pot omplir sales de concert, i Tempest n’és una bona prova. És una de les veus britàniques més conegudes de l’spoken word (combinant dramatúrgia amb rap i electrònica) i l’últim cop que va visitar Barcelona ho feia sota el nom de Kate. Ara és Kae, i presenta el disc The Line Is A Curve.

• Dijous 8 de desembre a les 21.00 a Sala Apolo. Més informació i entrades.

La Reial et llença la canya

Terrassa d'un restaurant de la plaça Reial de Barcelona.David Zorrakino (Europa Press)

Patates braves de moniato amb salsa pesto. O amb xoriço. O amb salsa vegana. Es poden tastar totes a l’hora del vermut i en una mateixa plaça, saltant de terrassa a terrassa. Els bars de la Plaça Reial (Les Quinze Nits, Greenco, Tots dos Mons, Ocaña...) s’han unit per atraure barcelonins al Gòtic i ofereixen birra i braves a 5 euros per menjar i beure fins a afartar-se.

• Divendres 2, Dissabte 3 i Diumenge 4 de 12.00 a 16.00 a la plaça Reial.