AGENDA

BCN, una setmana per a la moda

Barcelona es resisteix a abandonar la promoció de la moda. Fins i tot en moments de crisi i amb un sector tocat, administracions i marques continuen endavant. Una altra cosa és com: amb dos projectes, la passarel·la 080 i la fira de moda urbana The Brandery, que coincideixen la mateixa setmana, la que ve. Comença la passarel·la emergent que ja no vol ni pot renunciar al que és comercial. En la novena edició de 080 (novena, ja!), que se celebrarà a partir de dimecres a Barcelona (del 25 al 28 de gener), es pretén mantenir l'ADN que va originar el projecte, els dissenyadors i les marques emergen...

Suscríbete para seguir leyendo

Lee sin límites

Barcelona es resisteix a abandonar la promoció de la moda. Fins i tot en moments de crisi i amb un sector tocat, administracions i marques continuen endavant. Una altra cosa és com: amb dos projectes, la passarel·la 080 i la fira de moda urbana The Brandery, que coincideixen la mateixa setmana, la que ve. Comença la passarel·la emergent que ja no vol ni pot renunciar al que és comercial. En la novena edició de 080 (novena, ja!), que se celebrarà a partir de dimecres a Barcelona (del 25 al 28 de gener), es pretén mantenir l'ADN que va originar el projecte, els dissenyadors i les marques emergents, al costat de la incorporació de les firmes més comercials. A la passarel·la, Mango i Desigual (aquesta per primer cop) desfilaran en aquesta edició hivernal a la plaça del Rei, lloc triat per l'organització d'aquesta plataforma que va néixer com a alternativa a la passarel·la Gaudí.

Desigual s'estrena a la passarel·la 080 que se celebra la setmana que ve, com The Brandery

Desigual se sent satisfet amb el rumb de les accions de moda a Barcelona. "És important que totes les iniciatives es concentrin en una setmana. En temps de crisi, cal unir esforços", explica Manel Adell, conseller delegat de Desigual. I per això la firma catalana, que no deixa de créixer a l'exterior i amb més de 3.000 treballadors, porta a la plaça del Rei algunes novetats, com els dissenys inspirats en Michael Jackson i Disney, a més de la col·lecció Cirque du Soleil i Christian Lacroix. Adell, que ja va ser present dues vegades a The Brandery, diu que repetirà l'estiu vinent a 080.

La passarel·la 080 manté el padrí. El Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat continua impulsant la plataforma encara que, segons expliquen des del Govern, la injecció de patrocini privat és cada vegada més gran. Com a convidat especial hi haurà Pierre Cardin, que oferirà una lliçó magistral a alumnes de les escoles de disseny de moda.

The Brandery (del 27 al 29 de gener), que va néixer com a alternativa a la Bread and Butter, també amplia concepte. Per segona vegada la fira obre portes, per 15 euros, al públic cada tarda per veure moda, però també per gaudir de concerts, exposicions i workshops. Tot i la crisi, que afecta especialment el sector del tèxtil, la fira aspira a ser un punt de trobada i de participació. Qui serà a The Brandery? "Al voltant d'un centenar de marques, moltes joves, moltes start-up, també estrangeres, sobretot franceses", explica Miquel Serrano, director de The Brandery.

La consciència en la fira la posarà BeCool BeConscious, una plataforma sobre moda ètica que es presenta al públic al recinte de Montjuïc. Passarel·les, expositors, però, a més, imatge, molta imatge. Per primera vegada a la ciutat arriba el Festival Internacional de Cinema i Moda ASVOFF (A Shaded View of Fashion Film), del 24 al 27 a CaixaForum.

La cita, creada per Diane Pernet el 2008, se celebra cada any al centre Pompidou de París i de forma itinerant en altres ciutats. La majoria són curtmetratges centrats en la moda o el cinema amb preocupació estètica. Com a novetat, una competició per a estudiants i una altra per a curts gravats amb el mòbil.

http://www.080barcelonafashion.com/ca/home

http://www.thebrandery.com

http://www.asvoff.es/

080 / THE BRANDERY

Del 25 al 28 de gener

Del 27 al 29 de gener

Archivado En