AGENDA

Un Thomas Bernhard per estrenar

UNA FESTA PER A BORIS

Can Felipa. Barcelona

Fins al 4 de gener

Avui s'estrena per primera vegada als escenaris del nostre país aquest text de l'escriptor i dramaturg austríac, Thomas Bernhard: Una festa per a en Boris, que es podrà veure fins al 4 de gener en 6 úniques funcions a Can Felipa, al barri del Poblenou de Barcelona. Val a dir que Una festa per a en Boris serà un dels primers espectacles en què una companyia d'actors està quasi íntegrament composada per persones disminuïdes físiques. Amb aquest espectacle es vol aconseguir la integració i la ...

Suscríbete para seguir leyendo

Lee sin límites

UNA FESTA PER A BORIS

Can Felipa. Barcelona

Fins al 4 de gener

Avui s'estrena per primera vegada als escenaris del nostre país aquest text de l'escriptor i dramaturg austríac, Thomas Bernhard: Una festa per a en Boris, que es podrà veure fins al 4 de gener en 6 úniques funcions a Can Felipa, al barri del Poblenou de Barcelona. Val a dir que Una festa per a en Boris serà un dels primers espectacles en què una companyia d'actors està quasi íntegrament composada per persones disminuïdes físiques. Amb aquest espectacle es vol aconseguir la integració i la participació de persones disminuïdes físiques en projectes culturals i així sensibilitzar el públic. Una festa per a en Boris va ser la primera obra de teatre "comercial" escrita per Thomas Bernhard, un dels autors austríacs més importants i influents de la seva època. La va escriure al 1967 i es va estrenar a Hamburg tres anys més tard amb un gran èxit de públic.

L'obra mostra una societat tancada. És la història de La Bona, una dona sense cames asseguda a una cadira de rodes que imagina la realitat a la seva manera i acaba celebrant una macabra festa d'aniversari per al seu marit Boris, també amputat de les dues cames i els seus quinze companys de patiment. La Bona parla del món i dels seus iguals, dels seus actes i les seves malalties, és monstruosa i fràgil, destructiva i amb necessitat de ser estimada.

L'obra presenta una realitat radicalment reduïda: les limitacions d'espai, les mutilacions físiques i les reduccions lingüístiques, que es reflecteixen en l'empobriment de les relacions humanes. L'obra és una moderna dansa macabra. Aquest espectacle es podrà veure durant 5 únics dies a Can Felipa al barri del Poblenou de Barcelona. El dilluns 2 de gener (entre les dues funcions), tindrà lloc un col·loqui (amb entrada lliure) amb el traductor del text.

Archivado En