REPORTATGE

Altres àmbits

E ls que passin de la moguda superheroica i zombi també poden gaudir de moltes novetats que apareixen amb motiu del Saló del Còmic o que porten pocs mesos circulant. Així, la següent selecció està pensada pels amants de la novel.la gràfica, dels clàssics, dels alternatius i altres còmics de bon veure.

Sabor local. La llista de novetats destacades l'encapçala Javier Mariscal amb Los Garriris (Sins Entido), un volum que aplega historietes i apunts, datats entre el 1970 i l'actualitat, que va ple de proto-Cobis. Més amarg és Miguel 15 años en la calle. ...

Suscríbete para seguir leyendo

Lee sin límites

E ls que passin de la moguda superheroica i zombi també poden gaudir de moltes novetats que apareixen amb motiu del Saló del Còmic o que porten pocs mesos circulant. Així, la següent selecció està pensada pels amants de la novel.la gràfica, dels clàssics, dels alternatius i altres còmics de bon veure.

Sabor local. La llista de novetats destacades l'encapçala Javier Mariscal amb Los Garriris (Sins Entido), un volum que aplega historietes i apunts, datats entre el 1970 i l'actualitat, que va ple de proto-Cobis. Més amarg és Miguel 15 años en la calle. Llorarás donde nadie te vea (Glénat), de Miguel Fuster, segona part de la biografia d'aquest dibuixant de Bruguera a qui els cops de la vida el van convertir en un sense-sostre. Barcelona és també l'escenari d'una feliç reedició, El misterio de la Sagrada Familia (Aleta), de la sèrie de Martin Mystère a càrrec d'Alfredo Castelli i Giancarlo Alessandrini, autors convidats al Saló. Canviant de registre, Raquel Córcoles i Marta Rabadán ofereixen una divertida visió de les experiències d'unes modernilles rurals a la ciutat a l'hilarant Sóc de poble (Glénat). I en el camp de les adaptacions literàries sobresurt Nocilla Experience (Alfaguara), de Pere Joan, novel.la gràfica basada en la narrativa d'Agustín Fernández Mallo.

Amb Història. En trobaran i molta a Castro (Norma), la biografia del líder cubà signada per Reinhard Kleist —també present al Saló—, i a Chernóbil. La zona (Glénat), de Francisco Sánchez i Natacha Bustos, un còmic documental sobre aquell desastre nuclear.

Clàssics i alternatius. En aquest apartat hi ha una alineació de luxe. Per la part dels clàssics juguen: Will Eisner amb Vida en otro planeta (Norma); Jijé amb el primer volum de la integral de Jerry Spring (Ponent Món), i Carlos Giménez amb un volum que recull tots els àlbums de Los Profesionales (DeBolsillo). L'equip dels alternatius l'encapçalen Charles Burns amb Tóxico (Mondadori), un malson amb estètica de Tintín, i Jaime Hernández amb Penny Century (La Cúpula), que conté uns inoblidables combats de lluita lliure femenina.

Una mica de tot. Un dels treballs més innovadors que es presenten al Saló és el pictòric Un lugar equivocado (Sins Entido), de Brecht Evens, també convidat a la cita i que amb aquesta obra ha guanyat el premi a l'audàcia del festival d'Angoulême. Més tradicional és Cuerpo a tierra (Norma), on Tardi adapta una novel.la de Jean-Patrick Manchette (còmic i literatura van cada cop més de la mà i en això Tardi ha estat un avançat, per tant no és estrany que ja ens trobem habitualment amb obres protagonitzades per escriptors com Lorca o, fins i tot, amb adaptacions de Camus). I malgrat que els otakus tenen la seva pròpia trobada comiquera, gaudiran molt amb un volum de Planeta DeAgostini que aplega les històries curtes del mangaka Naoki Urasawa, el creador de Monster.

I adéu... amb dues obres molt diferents, però completes: la integral en català de Blacksad (Norma), de Juanjo Guarnido i Juan Díaz Canales, amb el detectiu-gat més sagaç del gènere negre, i la capseta amb els sis volums del divertidíssim Scott Pilgrim (DeBolsillo), de Brian Lee O'Malley, que a més porta de regal un pòster molt guapo.

Archivado En