AGENDA

El Flux constata la bona salut del vídeo d'autor

FLUX. FESTIVAL DE VÍDEO

D'AUTOR.
Arts Santa

Mònica (Rambla, sala

d'actes i Espai Balcó) Del 9

al 12 de desembre

www.fluxfestival.org

Si hi ha un camp on és del tot evident que a Barcelona hi ha una escena creativa molt interessant és en el del vídeo. Per la qualitat i quantitat de moltes de les produccions però, també, perquè funciona realment com una escena en què, tot i les múltiples opcions estilístiques i conceptuals, és clar que funciona una mena de comunitat entre els diferents autors. És a dir, es...

Suscríbete para seguir leyendo

Lee sin límites

FLUX. FESTIVAL DE VÍDEO

D'AUTOR. Arts Santa

Mònica (Rambla, sala

d'actes i Espai Balcó) Del 9

al 12 de desembre

www.fluxfestival.org

Si hi ha un camp on és del tot evident que a Barcelona hi ha una escena creativa molt interessant és en el del vídeo. Per la qualitat i quantitat de moltes de les produccions però, també, perquè funciona realment com una escena en què, tot i les múltiples opcions estilístiques i conceptuals, és clar que funciona una mena de comunitat entre els diferents autors. És a dir, es coneixen, generalment se segueixen els treballs i, el més important, es respecten.

Tot això és fàcil de veure al Flux, el Festival de Vídeo d'Autor que a partir d'avui celebra la cinquena edició a l'Arts Santa Mònica centrat, com sempre, en els autors catalans o residents aquí. "El que ens interessa és el concepte d'autor perquè ja hi ha d'altres mostres que tenen un enfocament temàtic o comercial", explica Josep Maria Jordana, responsable juntament amb Lis Costa del Flux. "El que volem és apropar l'autor al públic, tenir-lo allà quan es mostra el seu treball i fer-ho de la manera al més completa possible, ja que generalment als festivals solen oferir una visió parcial".

"El que volem és apropar l'autor al públic i mostrar a fons el seu treball"

Aquest any hi haurà sessions monogràfiques dedicades a Mireia Sallarès, Nora Ancarola, Joan Morey, Carles Congost, Marís Ruido i Núria Font. Ja es veu només en la llista la diversitat de les propostes. Cada un d'ells tindrà el seu moment de glòria amb un passi d'una selecció dels seus vídeos seguit d'un col·loqui posterior on podrà debatre sobre el seu treball amb el públic. A més, tots ells han fet un vídeo específic en el marc del projecte Autoretrat que s'edita amb un catàleg que inclou també un text crític específic sobre cada autor.

A l'Espai Balcó del Santa Mònica hi haurà dues videoinstal·lacions. Flux Vídeocapsa és una col.lectiva que, explica Jordana, té l'al.licient que cada vídeo està dintre d'una petita capsa sobre un peu que el visitant ha d'obrir i mirar en solitari en una petita pantalla. "Ens agrada experimentar amb els formats per divulgar els vídeos", assenyala. S'hi veuran treballs de Xavi Casadesús & Pablo Paz, Lis Costa, Elena Ferrer, Joan López Lloret & Meri Collazos, Sílvia Maestros, Tommaso Pedone, Toni Serra, Jacobo Sucari, Eugenio Tisselli i Ester Xargay.

L'altra videoinstal.lació, Flux Mut, s'ha encarregat a l'artista Tres, que, com sol ser habitual en la seva feina, explora el tema del silenci amb un vídeo a doble pantalla sense so. El festival —amb un pressupost d'uns 30.000 euros, segons Jordana— és gratuït i la inauguració d'avui, a partir de les 17 hores, es clourà amb una performance de la ballarina Sònia Gómez que sol emprar el vídeo en les seves obres.

Archivado En