AGENDA

Tres perles del jazz a L'Auditori

L'AUDITORI: LIGHTHOUSE

MUSIC. 12,13,14,19 i 21 de

juliol. 21 hores. Des de 30 euros

Probablement és pura coincidència però un dels mítics clubs de jazz de la costa oest nord-americana era el Lighthouse just al port d'Hermosa Beach, i encara és al mateix lloc. Tots els grans noms van passar per allà i s'hi van gravar discos memorables. Ara L'Auditori barceloní es transformarà, per espai d'una setmana, en una imatge d'aquell petit però entranyable escenari. Un autèntic far per alertar navegants que val la pena atracar, baixar a terra i deixar-se dur per la mare...

Suscríbete para seguir leyendo

Lee sin límites

L'AUDITORI: LIGHTHOUSE

MUSIC. 12,13,14,19 i 21 de

juliol. 21 hores. Des de 30 euros

Probablement és pura coincidència però un dels mítics clubs de jazz de la costa oest nord-americana era el Lighthouse just al port d'Hermosa Beach, i encara és al mateix lloc. Tots els grans noms van passar per allà i s'hi van gravar discos memorables. Ara L'Auditori barceloní es transformarà, per espai d'una setmana, en una imatge d'aquell petit però entranyable escenari. Un autèntic far per alertar navegants que val la pena atracar, baixar a terra i deixar-se dur per la marea (més o menys) jazzística que s'apropa.

El primer Festival Lighthouse obrirà les seves portes dilluns que ve amb una programació de gran atractiu que no mereixeria quedar sepultada per l'excés d'informació cultural que vivim aquestes setmanes. Les tres perles del cartell seran, sens dubte, la nova presència a Barcelona del mític i sempre pletòric Dr. John, d'una de les bandes més interessants de l'últim decenni: Bad Plus i del trio format per l'intèrpret de banjo Béla Fleck, l'intèrpret de tabla Zakir Hussain i el contrabaixista Edgar Meyer. Tres actuacions inqüestionables i atractives que ja justifiquen cadascuna per si sola el juliol musical barceloní.

Dr. John, la llegenda viva de la música de Nova Orleans, obrirà la programació la nit del dilluns 12. El dimarts 13 estarà consagrat al trio Bad Plus, la millor i més contundent mostra que el jazz i el pop es poden donar la mà amb total naturalitat. El dimecres 14 un vell amic de Barcelona, el vibrafonista Bobby Hutcherson, actuarà acompanyat pel trio de Cedar Walton amb Al Foster a la bateria.

Una altra de les grans nits del certamen tindrà lloc el dilluns 19 amb un programa doble que inclourà el baixista i cantant Richard Bona i l'esmentat trio Fleck-Meyer-Hussain, tres músics d'una vàlua extraordinària que ja van publicar fa uns mesos un disc conjunt que incloïa un autèntic festí de ritmes i sonoritats tan belles i hipnòtiques com mestisses i coloristes.

El far de L'Auditori barceloní deixarà de brillar el dimecres 21 després d'un altre doble concert que reunirà el sextet del trompetista cubà Arturo Sandoval amb la col.laboració entre la cantant Sílvia Pérez Cruz i el contrabaixista navarrès Javier Colina.

Archivado En