8 fotos

Rebelión en Air France

Cientos de empleados toman la sede de la compañía por el plan de reestruccturación que pretende suprimir 2.900 puestos

Els sindicats van convocar una vaga aquest dilluns, coincidint amb una reunió de el Comité Central de l'empresa. Però la trobada ha estat interromput quan els treballadors van prendre la central de l'aerolínia, situades en Rossy, als afores de París. En la imatge, els manifestants corren durant les protestes.KENZO TRIBOUILLARD (AFP)
Xavier Broseta, vicepresident de Recursos Humanos y Relaciones Laborales, la camisa del qual ha estat destrossada en la confrontació amb els manifestants, és evacuat per la seguretat de l'aeroport internacional Charles de Gaulle, on es troba la seu de Air France.JACKY NAEGELEN (REUTERS)
"Gagey get away!". Així demanen els empleats de Air France la dimissió del conseller delegat de la companyia, Frederic Gagey. Diversos centenars de treballadors de l'aerolínia han pres la seva seu en París després de l'anunci d'un nou pla de reestructuració, que podria suposar la pèrdua de 2.900 ocupacions.KENZO TRIBOUILLARD (AFP)
Xavier Broseta, sense camisa, intenta fugir saltant una tanca ajudat per agents de seguretat i de la policia. El conseller delegat de Air France, Frederic Gagey, també va fer una sortida precipitada, segons dos membres del comitè.KENZO TRIBOUILLARD (AFP)
Els pilots de l'aerolínia havien rebutjat prèviament una proposta per treballar més hores. Air France volia que els empleats volessin 100 hores més a l'any pel mateix salari, una sol·licitud que aquests han rebutjat per considerar-la una reducció salarial. A la foto, els manifestants amb banderes de la CGT (Confederació General de Trabajadores).KENZO TRIBOUILLARD (AFP)
Pierre Plissonnier, directiu de Air France, s'escapa dels manifestants ajudat per un agent de seguretat.KENZO TRIBOUILLARD (AFP)
L'aerolínia ha insistit que tots els vols seguiran endavant, encara que amb "alguns retards", sobretot en facturació. En la imatge, els treballadors durant les protestes.KENZO TRIBOUILLARD (AFP)
El director de Recursos Humanos, Xavier Broseta (dreta) i Pierre Plissonnier, director de Air France (en el centre), són custodiats pels agents de seguretat.Jacques Brinon (AP)