AGENDA

Emocions sinuoses

MERCAT DE LES FLORS

Del 27 d'octubre al 5 de

noviembre, 21 hores.

BarcelonaLa Intrusa, la companyia de dansa que Damián Muñoz i Vinia García van crear el 1996, presenta, del 26 d'octubre al 5 de novembre, una selecció dels millors treballs fets fins ara, sota el títol Piezas en Fuga, al Mercat de les Flors de Barcelona. Muñoz és un dels artistes espanyols més interessants del panorama de la dansa contemporània, a banda de ser un ballarí i coreògraf que no es prodiga gaire com a tal, ja que alterna aquesta activitat amb assessoraments sobre moviment d'actors ...

Suscríbete para seguir leyendo

Lee sin límites

MERCAT DE LES FLORS

Del 27 d'octubre al 5 de

noviembre, 21 hores.

BarcelonaLa Intrusa, la companyia de dansa que Damián Muñoz i Vinia García van crear el 1996, presenta, del 26 d'octubre al 5 de novembre, una selecció dels millors treballs fets fins ara, sota el títol Piezas en Fuga, al Mercat de les Flors de Barcelona. Muñoz és un dels artistes espanyols més interessants del panorama de la dansa contemporània, a banda de ser un ballarí i coreògraf que no es prodiga gaire com a tal, ja que alterna aquesta activitat amb assessoraments sobre moviment d'actors en nombroses obres teatrals. A més, té una agenda plena de compromisos com a coreògraf convidat a l'estranger i és també creador de vídeos de dansa.

Acaba de guanyar, amb el també ballarí i coreògraf Jordi Cortés, el primer premi al millor curtmetratge de la secció Noves Visions del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges 2011 per Coup de Grâce, basat en la coreografia Olelés, un hipnòtic i fluid duo creat i interpretat per Muñoz i Cortés. Aquesta coreografia també guanyar el Premi Ciutat de Barcelona de Dansa l'any 2004.

Les coreografies que formen Piezas en Fuga són poètiques i intenses com totes les creacions de La Intrusa. El ball el perfilen els desitjos trencats, l'amor i el deliri. Fluïdesa i versatilitat es combinen en un vocabulari coreogràfic passional que recrea el sinuós món de les relacions humanes. Un mosaic de sensacions es descobreix davant del públic a través de Tres tristes streapteases (2003), Pobres bestias (2009) i Ataraxia, aquesta última una creació de Virginia García que és interpretada en solitari per la pròpia autora.

Paral·lelament a aquestes actuacions, La Intrusa portarà a terme tres performances amb entrada gratuïta, una de les quals és Los Comulgantes, que comptarà amb la participació de Sol Picó i Jorge Jaúregui com a artistes convidats, i de la bateria i veu de Mercé Ros, autora de la música d'aquesta peça.

Les altres dues breus coreografies són El Nido i Sorbatza, aquesta darrera interpretada pel grup Kukai Dantza Konpania.

Archivado En