AGENDA

Gaudir del Nadal en família

Els teatres programen espectacles infantils durant aquestes festes

Arriben les festes de Nadal i també les vacances escolars. Per tal d'omplir l'agenda dels més petits de la casa, els teatres i els centres de cultura de Barcelona programen activitats i funcions especials.

Música. Al Teatre Condal, el protagonista d'aquestes festes és un ratolí a qui li agrada molt cantar. El musical Gerónimo Stilton obre de bat a bat una finestra al món de la fantasia i els somnis. Stilton és periodista i, entre cançons, descobrirà els secrets que amaguen uns curiosos personatges: un drac que puja a l'arc de Sant Martí, l'univers de les bruixes o el terri...

Suscríbete para seguir leyendo

Lee sin límites

Arriben les festes de Nadal i també les vacances escolars. Per tal d'omplir l'agenda dels més petits de la casa, els teatres i els centres de cultura de Barcelona programen activitats i funcions especials.

Música. Al Teatre Condal, el protagonista d'aquestes festes és un ratolí a qui li agrada molt cantar. El musical Gerónimo Stilton obre de bat a bat una finestra al món de la fantasia i els somnis. Stilton és periodista i, entre cançons, descobrirà els secrets que amaguen uns curiosos personatges: un drac que puja a l'arc de Sant Martí, l'univers de les bruixes o el territori de les fades. El dirigeix Àngel Llàtzer, el compositor i director musical és Manu Guix, i Lloll Bertran, Anna Ferran i Enric Boixadera són alguns dels actors que hi intervenen. Demà, i els dies 25, 26, 28 i 31 de desembre, a més de l'1 i el 5 de gener, es faran funcions especials a un preu de 20 a 36 euros.

El Gran Teatre del Liceu també té plans per a les famílies: s'hi representarà La Ventafocs, una adaptació de Joan Font a partir de l'òpera La Cenerentola de Gioachino Rossini. La protagonitzen una jove treballadora, un padrastre polèmic, dues noies molt vanitoses i un príncep que es disfressa de criat. L'exaltació de la intel.ligència i la bondat són les virtuts que emfatitza aquest muntatge, del qual es faran funcions els dies 27 i 29 a un preu d'11 euros.

En canvi, a l'Auditori, sis músics interpretaran melodies de compositors d'èpoques diferents. La peculiaritat és que els pentagrames de Girasons estan especialment pensats per a nens a partir de 2 anys (dies 29 i 30, a un preu de 6 i 9,5 euros). I Bob Esponja, la sèrie de dibuixos animats que sedueix totes les edats, aterra al Palau Sant Jordi en forma de musical el 2 i el 3 de gener. L'esponja groga que habita en la profunditat del mar tractarà de fer realitat el seu somni: arribar a volar al costat dels borns, amb música i cançons en directe (de 23 a 65 euros).

Teatre. La darrera estrena de Comediants és Skribo. Una aventura cal.ligràfica. Des de l'escenari del CaixaForum, reflexionen sobre el paper de l'escriptura en un món dominat pels avenços tecnològics. (Fins al 4 de gener, 4 euros).

Dansa. Una experiència força diferent es viurà al Mercat de les Flors: el pintor surrealista René Magritte inspira Nubes, obra de la companyia Aracaladanza, guardonada amb el Premio Nacional de Teatro para la Infancia y la Juventud 2010. La fantasia i els somnis es barregen amb les imatges recurrents del pintor. Es representarà del 26 al 30 de desembre, i l'entrada té un preu de 8 euros.

Circ. El Teatre Nacional de Catalunya també programa espectacles per a totes les edats aquest Nadal: Plecs parla dels canvis que formen la vida a través del circ, el teatre, la música i el moviment. L'obra, de la companyia Enfila't, ha guanyat el premi FAD Sebastià Gasch d'Arts Parateatrals i el guardó al millor espectacle de circ de sala als primers Premis de Circ de Catalunya. A l'escenari, folrat de paper, es troben un músic i tres acròbates. Intenten seguir una partitura de cordes, cubs i tisores, i la sensació de desequilibri s'accentua quan un artefacte es precipita cap a ells. Serà a la Sala Petita els dies 25, 26, 29, 30 de desembre, i l'1 i el 2 de gener. Les entrades es poden adquirir a un preu d'entre 8 i 20 euros.

La companyia de pallassos Teatre Mòbil, que ja va ser al TNC durant la temporada passada, s'instal.larà al Sant Andreu Teatre, del 27 al 30 de desembre, amb Reprís. És un viatge a tota màquina i ple d'humor protagonitzat per tres ferroviaris. De la seva mà es donaran cita ensinistradors de mones, un mag o una nena trapezista. Recomanat a partir de 5 anys; 8 euros.

Il Circo Italiano, amb l'espectacle Somnis, serà a la Monumental fins al 9 de gener. Fins al dia mateix també serà al moll del Port Vell el Circ Raluy amb El Saltimbanqui. I fins al 16 de gener a l'Ateneu Popular de Nou Barris tindrà lloc Circumstàncies, l'espectacle del Circ d'Hivern d'aquest any.

Màgia. Al centre de la ciutat, al Teatre Poliorama, el protagonista és Màgic Andreu. El mag es transforma en Mac Andrius, el capità d'un vaixell. El vent li bufa a favor fins que la tripulació l'abandona en una illa deserta. Per resoldre la desfeta haurà de passar moltes proves. I només podrà superar-les amb l'ajut de la màgia i els consells dels espectadors. Les aventures d'aquest mariner tan especial tindran lloc els dies 28, 29, 30, 31 de desembre i el 2 de gener, a un preu de 12 euros.

L'espai Brossa fa un pas més i proposa un cicle de màgia on hi intervindran artistes de la matèria. Sota l'epigràf de Nadals Màgics, actuaran fins al 9 de gener Koke, Toni Looser i Joaquín Matas. Les funcions són de dimecres a diumenge, excepte els dies 24 i 31 de desembre, i el preu de l'entrada és de 9 i 12 euros.

El Teatreneu també proposa aquest gènere escènic per gaudir de les festes, amb Club de la màgia Junior. Hi ha humor, teatre, sorpreses, i un mag diferent a cada funció. Se'n faran el dia de Nadal, i l'1 i el 2 de gener a un preu d'entre 8 i 9 euros. A més, el dia 2 també es representarà La Caputxeta i el Llop. Finalment, màgia, il.lusionisme, humor, poesia visual i música és el que es podrà veure a l'obra Encants, al Teatre Gaudí Barcelona. A l'espectacle, Joaquim Alís i Pilar Rodríguez juguen a a amagar-se i retrobar-se en un camí ple d'emocions. Serà a la sala fins al 9 de gener i l'entrada val 18 euros.

Archivado En