AGENDA

Torna l'esperit Flower Power

HAIR LOVE & ROCK MUSICAL

Teatro Apolo

27 a 58 euros

Una tribu de hippies okuparan el Teatre Apolo a partir del 22 de desembre. Tenen com a missió fer oblidar als espectadors els problemes de la crisi amb consignes de pau, amor i llibertat. És el que ofereix el musical Hair Love & Rock Musical, símbol del moviment Flower Power, que emplenarà la sala del Paral.lel de missatges optimistes, rock&roll i visions al.lucinògenes. El dirigeix Daniel Anglès, i narra la història d'un grup de hippies del Nova York dels anys seixanta que s'enfr...

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte

HAIR LOVE & ROCK MUSICAL

Teatro Apolo

27 a 58 euros

Una tribu de hippies okuparan el Teatre Apolo a partir del 22 de desembre. Tenen com a missió fer oblidar als espectadors els problemes de la crisi amb consignes de pau, amor i llibertat. És el que ofereix el musical Hair Love & Rock Musical, símbol del moviment Flower Power, que emplenarà la sala del Paral.lel de missatges optimistes, rock&roll i visions al.lucinògenes. El dirigeix Daniel Anglès, i narra la història d'un grup de hippies del Nova York dels anys seixanta que s'enfronten a una realitat tan dura com la guerra del Vietnam. Posen en dubte els valors de la societat nord-americana del moment amb crits a favor de la igualtat racial i religiosa, l'ecologisme i les drogues. L'argument és el reflex d'una joventut que, tipa de les imposicions, es va endinsar en la recerca d'una identitat pròpia. Un fet que tan Anglès com Joan Lluís Goas, productor de l'obra, creuen que torna a rebrotar. "Si no hi ha optimisme, no hi pot haver un canvi; Hair ens parla de la lluita per ser un mateix, i l'equip s'hi ha entregat personalment d'una manera molt forta", afirma Anglès.

El musical 'Hair' s'estrena al Teatre Apolo el 22 de desembre

Es refereix a una companyia de 28 actors, que encapçalen Julia Möller, Joan Vázquez i Jordi Coll. Interpreten tres joves que conviuen en una comuna. En el repartiment també hi figuren Xavi Duch, Momo Cortés, Queralt Albinyana, Elena Fortuny o Yolanda Sikara. A més, 8 músics interpretaran en directe sobre l'escenari clàssics com Aquarius, Good Morning Starshine o Let's the Sunshine In.

La versió es manté fidel al text original que Gerome Ragni i James Rado van estrenar fora dels circuits comercials al 1967 amb tant d'èxit que, un any després, va saltar als escenaris de Broadway. També per l'escena de nu integral que hi figurava. Al Teatre Apolo, fins a 24 actors es despullaran sense complexes. El muntatge té un pressupost de 2,2 milions d'euros i la posada en escena a Barcelona respon a l'èxit reeixit que ha tingut en els darrers anys: al 2008 es va representar al Central Park davant de 200.000 persones. I la versió que es va estrenar a Broadway al 2009 va guanyar un Premi Tony al millor revival. "Allà, una dona em va explicar que l'havia vist quan tenia un amic al Vietnam, i que ara hi tornava amb un nebot a l'Iraq, va ser llavors quan vaig descobrir la seva vigència", confessa Anglès.

Hair serà al Teatre Apolo fins al maig, amb petites sorpreses com una festa Flower Power que estan preparant per a la nit de cap d'any. També un CD amb les cançons del musical que ja s'està enregistrant. Després, començaran una gira per Espanya que acabarà al setembre a Madrid. El lloc no és casual, ja que Goas s'ha unit amb productors de la capital per portar als escenaris més musicals a partir del 2011.

Archivado En