Agenda

Concerts, exposicions, festivals...

FESTIVAL

Demà comença la novena mostra de creadores escèniques, el Festival Novembre Vaca'09. Durant tres setmanes, les "vaques" -així es com es denominen les membres de l'associació: dones professionals de l'àmbit escènic-, portaran les seves actuacions a diferents sales de Barcelona.

El festival organitza tres setmanes d'espectacles. Vuit actuacions que engloben música, dansa (com María Cruz Planchuelo, a la imatge), monòlegs i performance, i que es repartiran entre l'Obrador de la Sala Beckett, la seu de l'SGAE, l'antiga fàbrica Fabra i Coats, l'espai Bonnemaiso...

Suscríbete para seguir leyendo

Lee sin límites

FESTIVAL

Demà comença la novena mostra de creadores escèniques, el Festival Novembre Vaca'09. Durant tres setmanes, les "vaques" -així es com es denominen les membres de l'associació: dones professionals de l'àmbit escènic-, portaran les seves actuacions a diferents sales de Barcelona.

El festival organitza tres setmanes d'espectacles. Vuit actuacions que engloben música, dansa (com María Cruz Planchuelo, a la imatge), monòlegs i performance, i que es repartiran entre l'Obrador de la Sala Beckett, la seu de l'SGAE, l'antiga fàbrica Fabra i Coats, l'espai Bonnemaison i la llibreria Pròleg.

Amb la voluntat d'arribar a tots els públics, per primer cop en l'edició d'enguany es representarà teatre familiar. El 14 de novembre al migdia, l'espai Bonnemaison acull la performance de grans i petits Viatge al fons del mar , en què el públic esdevindrà coprotagonista de l'espectacle ballant al so de la música.

La creació L'amor no fa mal de Susanna Barranco, que integra dramatúrgia, dansa, música en directe i projeccions audiovisuals, és l'obra escollida per clausurar la trobada anual entre les "vaques" i el públic, que es representarà en dues funcions el 27 i 28 de novembre.

Enguany, Novembre Vaca és especial per la seva col·laboració amb la Fundació La Marató de TV-3. El 25% de la recaptació de taquilla del Festival es lliurarà a la Fundació per a la recerca biomèdica de malalties minoritàries. Festival Novembre Vaca'09. Diferents espais. Fins al 28 de novembre.

FLAMENC

El barri barceloní de Sant Martí inaugura demà la setena edició d '(In)fusión Flamenca. El cicle manté una estructura estable, on, a més dels concerts s'hi han programat tallers, activitats familiars, projecció de cinema i fins i tot una exposició que recull les il·lustracions i els grafitis del Niño de las pinturas, un artista urbà cordovès amb obra al voltant de la cultura flamenca. La fusió de jazz i flamenc de Carles Benavent Quartet, la cantant francesa Cathy Claret, amb la seva particular mescla de ritmes bossanova, flamenc i chanson française i la classe magistral del ballarí Juan Carlos Lérida són els noms més destacats en l'edició d'enguany. Cicle (In)fusión Flamenca. Centre Cívic Bes òs. Del 6 al 20 de novembre .

FIRA

Carles Santos i Jordi Molina presenten avui a Manresa Seis tenores i un senyor , un espectacle creat per a la Fira de la Mediterrània, que celebra la 12a edició. La fira s'inicia avui amb un debat provocador, conduït pel mateix Carles Santos, entre la tradició i la modernitat que comptarà amb la participació de Vicenç Altaió, Jaume Ayats, Patricia Gabancho i Joan Maria Minguet.

Entre les novetats artístiques d'aquest any, la companyia Circo Delicia, el grup de dansa Sònia Sánchez (a la imatge) o el projecte de revisió de la dansa catalana El contrapàs llarg de la ballarina holandesa Catherine Allard i el coreògraf Albert Sans que han creat en col·laboració amb el Mercat de les Flors i l'Institut del Teatre. Fira de la Mediterrània. Manresa. Fins al 8 de novembre. - ENRIC BADIA

ART

El Centre d'Art Contemporani Can Sisteré de Santa Coloma de Gramenet presenta aquest vespre una exposició única de l'artista interdisciplinari Perejaume. La seva constant experimentació amb tot tipus de llenguatges artístics queda plasmada en aquesta nova mostra titulada Les obres arbres . Les peces més destacades són dos treballs audiovisuals, tres fotografies, tres dibuixos i un llibre de bibliòfil, titulat Nosaltres i els agermanats , conçebut amb el poeta Enric Casasses i el músic Pascal Comelade. Fruit d'aquesta col·laboració el proper 18 de novembre tindrà lloc un concert a càrrec dels tres autors a la mateixa ciutat. Les obres arbres. Can Sisteré. Santa Coloma de Gramenet. 20 hores.

EXPOSICIÓ

Situat al sud-est asiàtic, amb Tailàndia i el Vietnam com a veïns, Cambodja és un petit país que es recupera després de tres dècades de conflictes bèl·lics. La nova proposta expositiva del CaixaFòrum ens apropa la realitat actual dels seus habitants a través de les fotografies de Gervasio Sánchez. El prestigiós fotoperiodista cordovès, guardonat amb diversos premis al llarg de la seva trajectòria, va viatjar al sud-est asiàtic el juliol del 2008. Durant un mes va capturar els costums i el dia a dia de les famílies cambodjanes, en resposta a l'encàrrec que li va fer el Programa de Cooperació Internacional de l'Obra Social "La Caixa". Ara, l'exposició recull aquesta crònica en imatges, acompanyada dels documentals d'Oriol Gispert i reflexiona sobre tres aspectes clau per al país: les mines antipersona, els arrossars i el creixement econòmic, sustentat en les noves generacions. Cambodja, terra d'esperança. CaixaFòrum Barcelo na. Fins al 28 de febrer.

EFMÈRIDE

La caiguda del mur de Berlín va suposar el principi d'un nou ordre mundial. Han passat 20 anys d'aquell novembre convuls i és hora de celebrar l'efemèride. El Goethe-Institut ha proposat per al dilluns una jornada d'activitats gratuïtes que inclou converses amb Jordi Pujol i l'escriptor hongarès György Konrád, perfomances a càrrec dels poetes Enric Casasses, Eduard Escoffet i Arnau Pons, projecció de documentals i del vídeo Cycling the invisible frame protagonitzat per l'oscaritzada actriu anglesa Tilda Swinton en bicicleta resseguint la línia del Mur, exposicions de material històric, pintura, fotografies, a més a més de degustació de gastronomia alemanya, música del underground berlinès i hits de la RDA dels anys 80. 20 anys de la caiguda del Mur de Berlín. (Goethe-Institut, 9 de novembre).

CONCERTS

- Béla Fleck & The Flecktones . El compositor americà ha creat un estil peculiar amb la seva banda barrejant bluegrass, funk, world music, pop i jazz. (Auditori, 20.30 hores).

- Concha Buika. La cantant arriba a Barcelona per presentar el seu nou disc, El último trago , un homenatge a Chavela Vargas i a Bebo Valdés on gaudir de les emocions fetes cançó. (Palau de la Música, 21.30 hores).

- Els Amics de les Arts. Els amics faran un petit recital al barri de Gràcia, el seu pop en català desenfadat. (Heliogàbal, 22 hores).

- Kings of Convenience . Els noruecs Erlend Øye i Eirik Glambek Bøe presentaran el seu quart disc de pop eteri, Declaration of Dependence . (Palau de la Música, 6 de novembre).

- Dorian. El quartet de Barcelona torna a casa per presentar el seu nou disc, La ciudad subterránea . Un recull de cançons on es fusiona el pop més actual i l'electrònica. (Apolo, 7 de novembre).

- Javier Krahe. Amb les seves lletres iròniques acompanyades de música popular, el cantautor madrileny arriba al Maresme per oferir un altre dels seus concerts íntims. (Sala Clap, Mataró. 7 de novembre).

- La Mala Rodríguez. Acompanyada de Griffi, excomponent de Solo los Solo, la seva proposta és una jam session , concebuda per gaudir del hip hop més desacomplexat. (Sidecar,

10 de novembre).

- Pecker. El músic originari d'Osca, i resident a Barcelona des de fa sis anys, arriba carregat de sintetitzadors per a una vetllada on dominarà el pop electrònic ple de bones vibracions. (Sidecar, 11 de novembre).

Archivado En