El City de Guardiola derrota el United de Mourinho en el derbi

Amb gols de De Bruyne i Iheanacho, els 'citizens' s'enduen els tres punts d'Old Trafford (1-2)

Mourinho i Guardiola s'abracen abans del partit.C. Recine (REUTERS)

El Manchester City ha guanyat aquest dissabte el derbi de la ciutat davant el United gràcies a una gran primera part, en la qual l’equip de Guardiola ha passat per sobre del seu rival i ha aconseguit una renda de 2-0 en poc més de mitja hora que ha estat determinant. El United ha retallat distàncies abans del descans gràcies a un terrible error de Bravo i ho ha intentat tot en la segona part, però els de Mourinho no han aconseguit treure’n res positiu.

En la primera part, el Manchester City ha dominat amb molta suficiència el partit, des del primer minut ha manat amb la pilota i ha emma...

En la primera part, el Manchester City ha dominat amb molta suficiència el partit, des del primer minut ha manat amb la pilota i ha emmanillat el seu rival, que no ha trobat continuïtat en les passades en atac. En el minut 22, el United ha pressionat Claudio Bravo per primera vegada i això ha propiciat el gol del City. A les antípodes de l’estil Guardiola, Kolarov s’ha tret la pressió amb un xut llarg que ha trobat el cap d’Iheanacho, la passivitat de Blind i un desmarcatge de De Bruyne que l’ha deixat sol davant De Gea. El bany citizen a Old Traffor ha continuat fins que en el minut 35, amb el United una mica més obert, Nolito, Silva i Sterling han trenat una jugada amb diversos centres a l’àrea local que ha acabat amb un xut al pal de De Bruyne. El rebuig ha caigut sobre Iheanacho, sol a l’àrea petita, que només ha hagut d’empènyer la pilota a la xarxa. En els últims cinc minuts del primer temps, tres errors darrere del City, dos de Bravo i una pèrdua de Stones, li ha costat un gol a l’equip de Guardiola. Ibrahimovic ha aprofitat una pilota aèria que Bravo no ha aconseguit blocar per retallar distàncies.

Després del descans, Mourinho ha aprofitat l’impuls de l’inesperat gol d’Ibra, ha fet dos canvis (ha retirat les dues novetats que havia presentat en l’onze: Lingard i Mkhitaryan i ha donat entrada a Rashford i Ander Herrera) i l’equip ha sortit molt fort, encara que el comandament en el partit i la sensació de perill amb prou feines li han durat deu minuts, el temps que ha trigat Guardiola a recompondre el seu equip amb un canvi (Fernando per Iheanacho, un mig centre per un davanter). A partir d’aquí, el partit ha anat creixent minut a minut, el United s’ha llançat a dalt a buscar l’empat i el City no ha renunciat en cap moment. El resultat ha estat un intercanvi constant d’ocasions. Un gol anul·lat a Marcus Rashford, el millor del United en la segona part, per fora de joc d’Ibrahimovic; i un xut al pal de De Bruyne, que s’ha passejat per tota l’àrea de gol de la porteria de De Gea, haurien pogut moure el marcador però ja no hi ha hagut més gols, malgrat els repetits intents dels dos equips, que han buscat fins al final la porteria contrària.