Espanya, eliminada del Mundial de waterpolo en caure davant dels EUA

Les nord-americanes no han donat opció a les noies d’Oca (8-5)

Fatta bloqueja el llançament de Jennifer Pareja.Alberto Estévez (EFE)

Les noies del waterpolo femení espanyol no encadenaran la seva quarta final consecutiva, després de la dels Jocs Olímpics de Londres, on van aconseguir la plata, el Mundial de Barcelona i l'Europeu de Budapest, que van guanyar. Aquest dilluns, a Kazan, la selecció dels Estats Units ha estat millor i ha guanyat (8-5) el partit de quarts de final. Les actuals campiones del món lluitaran per la cinquena plaça del Mundial. La victòria de les nord-americanes ha estat indiscutible: han jugat millor i han guanyat. Així de sim...

Les noies del waterpolo femení espanyol no encadenaran la seva quarta final consecutiva, després de la dels Jocs Olímpics de Londres, on van aconseguir la plata, el Mundial de Barcelona i l'Europeu de Budapest, que van guanyar. Aquest dilluns, a Kazan, la selecció dels Estats Units ha estat millor i ha guanyat (8-5) el partit de quarts de final. Les actuals campiones del món lluitaran per la cinquena plaça del Mundial. La victòria de les nord-americanes ha estat indiscutible: han jugat millor i han guanyat. Així de simple. Espanya ha encaixat un parcial de 3-0 al primer quart i, a partir d'aleshores, ha nedat contra corrent, davant d'un equip poderós en quilos, dur fins a dir prou i tècnicament gairebé perfecte.

Fa dos anys, al Mundial de Barcelona, els quarts se'ls va endur Espanya (9-6) entre altres raons perquè va tenir una efectivitat en jugades de superioritat del 100%. Aquest dilluns, 3 de 10; al descans, Espanya només havia aconseguit un 18% d'efectivitat. Amb raó els Estats Units ha arrasat en la primera part del duel (5-2). De no ser per l'actuació de Laura Ester sota els pals, podria haver estat molt pitjor.

Però les noies d'Oca no es rendeixen fàcilment i en un tercer quart pletòric s'han reenganxat al partit, amb gols de Leitón i d'Anni Espar i una tasca defensiva enorme.

A l'inici de l'últim quart Maica García, jugant des del perímetre, ha portat Espanya a un gol de diferència (5-6) que ha fet somiar el waterpolo espanyol. Sens dubte, aquest ha estat un dels grans problemes de l'atac espanyol, que mai ha pogut activar la boia del Sabadell. La resposta nord-americana en el desenllaç del partit ha estat contundent: dos gols de Fattal i Mathewson han obert bretxa. La tercera expulsió de Maica Garcia ha acabat per liquidar el partit i les il·lusions de les waterpolistes espanyoles. A sobre, l'altra boia, Leitón, no ha pogut ocupar el seu lloc: portava el banyador destrossat després d'una batalla que, als seus quinze anys, difícilment oblidarà.