El Barça i el Chelsea s’obliden que és pretemporada

L'equip de Mourinho s'imposa per penals al de Luis Enrique després d'empatar a dos en un partit vibrant a Washington

Suárez i Zouma, en una jugada del partit.Patrick Smith (AFP)

Van haver-hi molt pocs elements de pretemporada al FedExField de Landover. El Barça i el Chelsea van protagonitzar la nit de dimarts als afores de Washington un intens partit, que va ser fidel a la tradició dels enfrontaments entre els culers i els equips de José Mourinho: davant un públic entregat, va haver-hi jugades polèmiques i pilotes disputades; el Barça va tenir el control del joc, mentre que el Chelsea va servir-se de contraatacs ràpids que van po...

Van haver-hi molt pocs elements de pretemporada al FedExField de Landover. El Barça i el Chelsea van protagonitzar la nit de dimarts als afores de Washington un intens partit, que va ser fidel a la tradició dels enfrontaments entre els culers i els equips de José Mourinho: davant un públic entregat, va haver-hi jugades polèmiques i pilotes disputades; el Barça va tenir el control del joc, mentre que el Chelsea va servir-se de contraatacs ràpids que van posar en situacions difícils la defensa catalana. Després d'empatar a dos en el temps regular, els anglesos es van imposar en el torn de penals.

Els prop de 80.000 assistents que van omplir l'estadi dels Redskins de la lliga de futbol americà van gaudir d'un partit vibrant, en el primer retrobament entre el Barça i Mourinho des que el tècnic portuguès va abandonar el Reial Madrid el 2013. Tant Luis Enrique com Mourinho no se'l van prendre com un amistós: van estar drets bona part del partit de la International Champions Club, donant instruccions constants.

L'alineació del Chelsea va ser una declaració d'intencions. Cinc dies abans de disputar la Community Shield contra l'Arsenal, l'entrenador portuguès va treure el seu onze de gala, excepte les absències de Terry i Willian. L'asturià, en canvi, va reservar titulars habituals, com Piqué, Alba i Iniesta. I respecte al partit de dissabte contra el Manchester United, només van repetir en l'onze Ter Stegen, Adriano, Busquets i Suárez. El lateral Douglas es va retirar lesionat poc després de començar el partit.

El Barça va desplegar el seu joc de toc habitual, amb possessions llargues, però va evidenciar que està lluny del seu estat de forma òptim

En el seu tercer partit de pretemporada, després de la victòria contra el LA Galaxy (2-1) i la derrota contra el United (3-1), el Barça va desplegar el seu joc de toc habitual, amb possessions llargues, però va evidenciar que està lluny del seu estat de forma òptim. En la primera part, Busquets, escortat pel jugador del planter Gumbau i Rakitic, tractava de filtrar passades, davant una defensa ben col·locada dels blues, per a les incursions de Munir, Sandro i Suárez. Els extrems es mostraven molt actius, i trobaven buits, però els faltava encert per al gol, igual que un voluntarista Suárez.

El Chelsea va trigar poc a crear perill. Ter Stegen va salvar un llançament de cap de Zouma en el minut dos. En la jugada següent, va haver-hi un possible penal a Suárez després d'una bona escapada de Munir, que va protestar part del públic. I al minut 10 va arribar el primer gol: el belga Hazard, que va inquietar durant tot el partit els defenses barcelonistes, es va escapar de tres a la vora de l'àrea i va col·locar la pilota ajustada a l'esquerra de la porteria.

Chelsea FC, 2 - FC Barcelona, 2

Chelsea: Thibaut Courtois; Ivanovic, Zouma, Cahill (Chalobah min. 87), Azpilicueta, (Terry min. 59); Fabregas (Mikel min. 59) , Óscar (Ramires m. 45), Hazard (Falcao min. 67), Matic; Diego Costa (Remy min. 59) i Kenedy (Willian m. 45) .

Barça: Ter Stegen (Masip min. 59); Douglas (Sergi Roberto, m. 16), Bartra, Mathieu (Piqui min. 59), Adriano (Jordi Alba min. 59); Rakitic (Rafinha min. 59), Busquets, Gumbau (Iniesta min. 59); Munir (Halilovic min. 73), Luis Suárez (Pedro min. 59) i Sandro.

Àrbitre: Allen Chapman. Va mostrar la cartolina groga a Mathieu (min. 43) i a Jordi Alba (min. 74)

FedEx Field – Landover, Maryland.

En el 25, Hazard va tornar a tenir una oportunitat amb un xut de falta que va escopir el travesser. I al cap de pocs minuts, una escapada de Diego Costa amb passada de Cesc Fàbregas –en el seu primer partit contra el Barça des de la seva sortida fa un any– va fregar el pal llarg. Però el control seguia sent dels culers.

Davant els crits de "Barça, Barça" d'un públic festiu –dividit entre els dos equips–, Suárez, Sandro i Rakitic van protagonitzar ocasions perilloses, però no van aconseguir encertar a gol.

El descans li va venir bé al triple campió de la temporada passada. En el minut 51, després de deixar assegut amb un regateig el defensa Cahill, Suárez va picar la pilota per sobre d'un desprevingut Courtois. L'empat va fer justícia amb l'uruguaià. Després de l'entrada al camp, en un canvi massiu de jugadors –Piqué, Iniesta i Pedro–, el Barça va guanyar en temprança. Amb les línies més juntes, el perill semblava imminent. I en el 65, Sandro es va treure de la cistella un golàs: en una cantonada de l'àrea va esquivar un defensa i va col·locar un xut amb rosca al fons de la xarxa de Courtois.

Després de flirtejar amb l'empat, el Chelsea el va aconseguir cinc minuts abans del final: Cahill va rematar de cap en una mala sortida del porter Masip. Iniesta va fregar el gol en l'últim minut i després va arribar la loteria dels penals. Les fallades de Piqué i el jugador del planter Halilovic van donar la victòria al Chelsea. El proper partit del Barça serà diumenge contra el Fiorentina a Florència.