_
_
_
_
_
AGENDA

Més d'una estrena per dia a Lleida

MOSTRA DE CINEMA LLATINOAMERICÀ DE CATALUNYA

Lleida, 8-15 d'abril

www.mostradelleida.com

La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya celebra a Lleida la 17a edició reunint, com és habitual en aquest festival, un bon nombre de pel·lícules que presenten el panorama de l'última producció llatinoamericana, fins al punt que durant els vuit dies que durarà el certamen lleidatà es projectaran nou estrenes de cinema espanyol, d'un total de 77 títols entre llargmetratges, curts i documentals.

Entre les produccions catalanes destaca l'estrena de Catalunya über alles (12 d'abril), del director lleidatà Ramon Térmens, que ha dedicat el seu tercer treball a fer un retrat directe de la Catalunya interior a través d'un expresidiari, un immigrant en atur i un empresari d'èxit, i en la qual es barregen el nacionalisme, el racisme i l'exclusió social. La pel·lícula és avalada pel Premi especial del jurat que va obtenir en el recent festival de Màlaga.

Viggo Mortensen, Alberto Iglesias i Lluís Homar, entre els premiats a la Mostra de Cinema

La Mostra arrencarà amb la comèdia argentina Igualita a mí i es tancarà amb la projecció del film hispanocubà José Martí: l'ull del canari. Entre les pel.lícules que s'hi podran veure són rellevants la coproducció espanyola i cubana Afinidades, un drama psicològic dirigit i interpretat per Jorge Perugorría i Vladimir Cruz, que debuten com a directors; l'argentina Fase 7, protagonitzada per Federico Luppi i la mexicana El atentado, dirigida per Jorge Fons, un thriller polític que recrea l'atemptat fallit contra el president mexicà Porfirio Díaz el 1897.

Juan Ferrer, director del festival, va assegurar durant la presentació que, malgrat la crisi i la reducció de pressupost d'un 10% (270.000 euros), la Mostra manté l'alta qualitat de les pel·lícules que s'hi podran veure. "Les subvencions públiques han disminuït però hem treballat per aconseguir patrocinis de més entitats privades per mantenir el nivell d'altres anys", va dir el director.

En aquesta edició estan previstes dues retrospectives: Lo llevo en la sangre, centrada en el tractament cinematogràfic i documental del futbol argentí, i una altra sobre la selva amazònica. En l'edició d'aquest any es reconeixerà la tasca d'actors i professionals de la talla del compositor Alberto Iglesias, guanyador de nou Goyas i candidat en dues ocasions als premis Oscar i a l'actor americà Viggo Mortensen, protagonista de pel.lícules com Un crimen perfecto o Alatriste. Els dos rebran el Premi d'Honor de la Mostra, mentre que Lluís Homar serà guardonat amb el nou Premi Jordi Dauder i Sancho Gracia serà reconegut pel conjunt de la seva trajectòria.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_