_
_
_
_
_

Recomanem

Assaig

L’obra literària de Vicent Andrés Estellés

Vicent Salvador i Manuel Pérez Saldanya (eds)

Acadèmia Valenciana de la Llengua

València, 2013

721 pàgines.

Editat a les darreries de l’any passat amb motiu del vinté aniversari de la mort del poeta, és ara que ens arriba a les mans L’obra literària de Vicent Andrés Estellés, el volum més complet sobre l’obra del fill de Burjassot. Diferents treballs d’estudiosos de renom que en componen una panoràmica impagable, que, si no total —ni pot, ni ho pretén—, sí que és la més exhaustiva feta fins ara. Una edició impecable que inclou, a més, un CD amb la memòria de l’exposició que l’AVL dedicà al poeta. Una obra de referència, a l’altura de la magnitud d’Estellés, que no és poc. Senzillament imprescindible.

Flashbacks. Analepsis

Francesc Aledón Vicente

L’Eixam edicions

Tavernes Blanques, 2014.

78 pàgines.

Poesia

Flashbacks. Analepsis és la segona obra poètica de Francesc Aledón Vicente, després del poemari I jo he gosat imaginar. Un poeta tardà, que va redescobrir la literatura a la maduresa —també la prosa— i que ha decidit continuar pel camí de les lletres. Ho fa amb poemaris de versos breus, adreçats a un tu evocat contínuament, sense pausa, com en una lletania. Versos d’amor tradicional, de metàfores naturalment arrapades als elements, amb gust per la rima musical, de desig amagat o entrevist, de frecs sobtats i mirades furtives i urbanes. Tot això i, sobtada i discreta, una invocació a Kavafis.

Un amor, uns carrers

Alexandre Bataller i Héctor Gascó (eds.)

PUV

València, 2014

256 pàgines

Assaig

La literatura camina i els autors d’Uns amors, uns carrers, ho han volgut posar en evidència. El títol complet de l’obra col·lectiva, de fet, inclou “Cap a una didàctica de les geografies literàries”. Es tracta, doncs, d’oferir diversos treballs acadèmics en què la relació entre llengua, literatura i territori es manifeste i, d’altra banda, el component didàctic hi tinga un pes fonamental. I fer-ho de la teoria a la pràctica, amb indagacions o recorreguts literaris pròpiament dits, de la Lleida de Màrius Torres a la València de Manuel Vicent. Tot plegat, carrers i paraules que alegraran més d’un docent.

 

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_