_
_
_
_
_

Recomanem

Disc

Quatribarap

Atupa

Mésdemil, Benaguasil, 2012

L’escena incipient de hip-hop en valencià va afegint-hi components nous. En el treball de debut, Atupa, una jove formació de Montcada, fa una mena d’homenatge sonor a la música que els agrada, dels pioners del rap autòcton Rapsodes a Obrint Pas o, fins i tot, a l’univers dels cantautors o a la disbauxa Orxata Sound System. Però més enllà d’aquest peatge iniciàtic, presenten un treball ben polit, amb bones bases i rimes i un rapejat homologable i amb bastant flow sobre el qual despleguen les lletres de combat, les relacions, les autoreferències i una mica d’humor.

Les cooperatives d’ensenyament al País Valencià i la renovació pedagògica (1968-1976)

M. del Carmen Agulló i Andrés Payà

Publicacions de la Universitat de València, València, 2012, 219 pàgines

Assaig

A hores d’ara és molt conegut el paper que fan les cooperatives d’ensenyament del País Valencià i, especialment, les arrelades a les comarques de l’Horta, la zona de més tradició. Però de ben segur que no ho és tant la història d’aquestes entitats i el paper que van exercir en la transició a la democràcia pel que fa a la valencianització i la modernització pedagògica del sistema educatiu. Aquests dos historiadors pouen en aquell relat tan engrescador de manera esquemàtica i acadèmica, però també assequible a tota mena de lector interessat en el tema.

Poemes per a Keo

Lorena Cayuela

Germania, Alzira, 2012, 86 pàgines

 Poesia

Agafant com a fil conductor la bella història de Keo, la càpsula amb informació sobre la nostra civilització actual que tornarà a aterrar a la Terra d’ací a 50.000 anys, Lorena Cayuela edita el seu primer poemari en el qual confirma el potencial intuït per mitjà d’antologies i poemes esparsos. Poesia vivencial, amb un pes decisiu de les relacions humanes, elegant i visceral alhora, en què els versos fluctuen entre les referències cultes i un univers proper i quotidià amb pinzellades de saludable sornegueria. Versos de lectura fluida i propera que no amaguen la feixuga faena que fa encaixar les peces.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_