_
_
_
_
_

Un #Edballsday a la catalana: el dia Rafa Luna

Twitter commemora que avui fa quatre anys un diputat britànic va tuitejar el seu nom per error

El tuit històric, i el de Rafa Luna.
El tuit històric, i el de Rafa Luna.

En un món envaït per les commemoracions i els dies mundials de qualsevol fotesa, l'#EdBallsDay hauria d'estar marcat en vermell en tot calendari que vulgui estar al dia. El 28 d'abril és el dia que els britànics commemoren a Twitter que un polític laborista, Ed Balls, va tuitejar el seu propi nom. Absurd, oi? Doncs la conya fa quatre anys que dura, i va camí de convertir-se en mite.

Tot va començar quan Balls, que no és un qualsevol –és el número dos laborista per a les eleccions del 7 de maig–, fa quatre anys, comprava tranquil·lament els ingredients per fer porc desfilat, una recepta a la barbacoa que requereix una cocció lenta. A mitja compra, un ajudant el va interrompre i li va demanar que busqués un article sobre ell a Twitter. L'home, més atent al porc que a l'ocellet, va escriure al seu nom a Twitter amb un petit error: en comptes de "buscar" va prémer "tuitejar"

Ed Balls

Balls, sense temps per escollir porc, va rebre una trucada. I quan va penjar es va trobar que el tuit ja volava per centenars de comptes britànics. Ni va pensar que el podia esborrar, la gran eina quan un polític fica la pota. La cosa no va passar de mofa fins que fa dos anys es va començar a commemorar aquell tuit (que segueix sent visible, tan senzill com brillant) amb un dia especial per fer gala d'humor britànic i carregar contra el polític. El mateix Ed Balls s'encarrega cada any de rememorar-ho amb un autoretuit, sempre empès pel clamor tuitaire: "Ok, ok, seria descortès no fer-ho", deia fa dos anys; "Per Déu... va, som-hi"...

Des d'aleshores se n'han fet samarretes, milers de tuits, mencions, i fins i tot el mateix Ed Balls ha posat a subhasta el seu tuit signat, que servirà per donar fons als joves del partit. El tuit és un fenomen al Regne Unit, i fins tot els diaris seriosos imiten el seu estil trencador, postmodern.

De moment, de tuits de polítics catalans que hagin acabat en samarretes no en tenim coneixement. Bé, sempre que no comptem l'àlter ego d'Artur Mas a la xarxa, @Mas_enfurismat, com un polític a l'ús i el seu tuit sobre el Tribunal Constitucional: "Dotze jutges d'un jutjat me la mengen de costat".

Però la resta, el desert. I això que de polítics tuitstars en tenim uns quants: què faríem a Jau Coloma sense @pere_navarro o sense @ciuduran? Però cap d'ells ha tuitejat el seu nom, cap d'ells ha caigut en l'error més absurd. Potser Quim Nadal, el dia que va voler saludar a tothom. Error, o un gest d'afecte als seguidors.

Però després d'hores i hores buscant entre tuits, llegint avorrides autocites, lloances exagerades i reiteratives als líders, comentaris de futbol de @marinageli i poesia quimnadaliana, Jau Coloma ha trobat l'Ed Balls català, el diputat que un bon dia va decidir tuitejar, senzillament, el seu nom: Rafa Luna, del PP: 

Referent del PP tarragoní, veterà del Parlament, defensor dels toros, fidel escuder d'Alicia Sánchez-Camacho. Rafa Luna es mereix un homenatge a l'alçada del seu tuit. El proper 3 d'octubre celebrem el #diaRafaLuna.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_