_
_
_
_
_
REPORTATGE

Bicampió del món, admirat per tothom

Wayne Rooney, el jugador més fa-mós del Manchester United, es va aixecar l'any passat del sofà del menjador de casa seva per aplaudir el 5-0 que el Barça li va endossar al Madrid. El davanter desconeixia aleshores que uns mesos més tard felicitaria en persona els blaugrana a Wembley per haver guanyat la Lliga de Campions davant precisament del campió anglès. El Barcelona ha completat un any pràcticament perfecte. Ha guanyat cinc dels sis títols en disputa: Copa d'Europa, Lliga, Supercopa d'Espanya i d'Europa i Mundial de Clubs. Només ha perdut la Copa, contra el Madrid, el mateix rival al qual va eliminar a les semifinals del torneig europeu abans de jugar-se el títol amb el United de Rooney. Ara és Neymar el que ha quedat bocabadat amb el Barça. Abatut a la final del Mundial de Clubs, celebrada al Japó, el davanter del Santos ha dit: "El Barcelona ens ha ensenyat a jugar a futbol".

Más información
Les 12 campanades del 2011

La trajectòria blaugrana té molt de mèrit, ja no només pels resultats, que són extraordinaris, sinó també pel nivell de joc, admirat pels adversaris, i sobretot perquè ha calcat pràcticament el palmarès del 2009 quan va conquerir els sis trofeus en litigi. No hi ha segurament cap institució esportiva que hagi tingut un èxit tan continuat com el Barça: 13 de 16 títols des que Pep Guardiola és a la banqueta del Camp Nou (2008). Els blaugrana són un equip fiable i, d'altra banda, se superen cada temporada: mai juguen de la mateixa manera. A partir d'un estil inequívoc, inspirat en l'escola de la Masia i practicat per tots els equips del club, es reinventen sense parar i ara mateix són capaços d'afrontar els partits més complicats amb un porter, tres defenses i set centrecampistes, el 3-7-0, com el va definir Muricy Ramalho, l'entrenador del Santos, per fer notar que no hi figurava cap davanter nat.

Messi s'ha convertit en el jugador total, el podi de la Pilota d'Or ha estat copat per Messi, Xavi e Iniesta, i l'equip, integrat per jugadors del planter i amb un entrenador català, ja és bicampió del món i màxim golejador (170) en un any natural. Quin és el secret? "Tenir la pilota i passar-se-la al més ràpid possible", respon Guardiola.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_