_
_
_
_
_
REPORTATGE

Doble alegria: maneta i mundial

Coleen Ronney, la dona del capità del Manchester United, es va quedar parada quan va entrar al menjador de casa i va veure com el seu marit, un futbolista molt neguitós, un home que és un sac de nervis, aplaudia serè, a peu dret, davant la pantalla de televisió. L'ídol de molts afeccionats anglesos felicitava els jugadors del Barça pel partit que havien quadrat contra el Madrid al Camp Nou el 29 de novembre: 5-0. Els millors equips, especialment els que han fet història, necessiten una obra mestra per esdevenir llegendaris. El partit referencial del dream team va ser la remuntada contra el Dinamo de Kiev (4-1) i l'actuació més celebrada de Johan Cruyff com a jugador blaugrana va ser el 0-5 al Bernabéu. El partit per excel.lència del Barça de Guardiola serà el 5-0 contra el Madrid. Ho diuen tots els entrenadors i jugadors del món, fins i tot un tipus com Wayne Rooney.

El 5-0 al Madrid passarà a la història com el partit perfecte del Barça

Jose Mourinho només ha perdut un partit des que és entrenador del Reial Madrid. El seu problema és que va ser contra el Barcelona i per 5-0, el dígit màgic dels culers, l'anomenada maneta. Cinc gols més va encaixar també l'Espanyol en l'últim derbi disputat a Cornellà-El Prat (1-5). La trajectòria del Futbol Club Barcelona durant l'any 2010 ha estat espectacular.

El disgust per l'eliminació de la Copa d'Europa contra l'Inter, una derrota que va frustrar l'afició barcelonista per no poder anar a l'esperada final de Madrid, va quedar compensada per les diferents golejades, per la Lliga guanyada amb una xifra rècord de 99 punts i també perquè tres futbolistes blaugrana ocuparan el podi de la pilota d'or que es lliurarà el 10 de gener a Zuric al millor jugador de l'any: Iniesta, Xavi o Messi. El president del Barça, Sandro Rosell, ha dit que aquest guardó és "com guanyar la Copa d'Europa".

I és que els jugadors del Barça no només han triomfat al seu equip sinó que van resultar decisius perquè la selecció espanyola guanyés per primera vegada la Copa del Món a Sud-àfrica. L'estil Barça és moda. Agrada als catalans, als espanyols, als italians i també als anglesos, que són els inventors del futbol. I d'aquí ve que actituds com la de Rooney siguin tan celebrades. El 5-0 al Madrid passarà a la història com el partit perfecte del Barça. Mai ningú no havia vist una cosa igual.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_