_
_
_
_
_
Agenda

Accent local als festivals

Arriben el Mercat de Música Viva de Vic i l'Altaveu de Sant Boi

La presència abassegadora dels artistes locals marca els diversos cartells dels festivals que, com cada any, enceten la temporada musical a Catalunya. D'aquesta manera, un percentatge molt elevat dels artistes que configuren l'oferta musical de l'Altaveu, que comença avui, (del 9 a l'11 de setembre) i del Mercat de Música Viva de Vic (del 15 al 19 de setembre) mostren la potent escena local, i també la intenció dels festivals d'estalviar despeses en un moment tan delicat.

Cronològicament, l'Altaveu posa en joc un dels grans triomfadors de la temporada, uns Standstill que han guanyat precisament el Premi Altaveu i que oferiran l'excel.lent espectacle Room, estrenat al Primavera Sound d'enguany, i que només s'ha pogut veure en aquella ocasió. María Rodés, una de les noves veus de l'escena catalana, Refree, que presenta nou disc, Sanjosex, Caníbala amb Santiago Auserón com a artista convidat, la Troba Kung-Fú, també amb nou disc, i la producció especial El Retaule, que posarà en comú la música i les experiències d'artistes com ara Mazoni, Joan de El Petit de Cal Eril, Bikimel, Le Petit Ramon, Carles Sanjosé, Isaac Ulam, Joan Colomo, Maria Coma formen la programació. Cal destacar aquesta darrera producció, nascuda dels cicles Sobretaules en què dos artistes compartien cançons, històries i anècdotes, i que ara s'amplia amb aquest allau de noms.

En línia amb aquesta intenció de fer produccions especials, són precisament aquesta mena de produccions les que marquen el Mercat de Música Viva de Vic. La col.laboració del MMVV amb el Festival de la Porta Ferrada ofereix el concert Transversal amb Pedro Javier González, Raúl Rodríguez i Trilok Gurtú. El MMVV amb el BAM coprodueixen la trobada entre el grup local de folk i pop Safanòria amb el duet francès Brain Damage, mentre que la col.laboració amb la Fira Mediterrània de Manresa porta a Vic un muntatge que rememora la història del grup Marduix Teatre.

També té lloc la col.laboració del MMVV amb el Festival Acústica, que dóna pas a les actuacions d'Ivette Nadal, Meritxell Gené i Joanjo Bosk.

Al marge d'aquestes produccions, el Mercat de Vic oferirà els concerts de presentació dels nous discos d'artistes com ara Color Humano, D'Callaos, Enric Hernàez, La Carrau i Manel Camp, entre d'altres. A més, la gran oferta del certamen aproparà al públic una llarga llista d'artistes, entre els quals destaquen Sidonie, Julianne Heinemann, Mine, Miquel Abras, Orquestra Àrab de Barcelona, Pi de la Serra i The New Raemon. Amb tot, prop de 100 concerts per repartir més de 600 artistes en els 12 escenaris distribuïts per tota la ciutat.

L'Altaveu

Dades. Sant Boi de Llobregat. Del 9 a l'11 de setembre. Escenaris a la plaça de l'Ajuntament, Cal Ninyo i Can Massallera.

Cartell. Standstill, Kiko Veneno, Refree, La Troba Kung-Fú, Sanjosex, María Rodés.

www.festivalaltaveu.cat

MMV de Vic

Dades. Del 15 al 19

de setembre en 12 escenaris repartits a

la ciutat de Vic.

Cartell. Hi haurà uns cent concerts d'artistes com Sidonie, Juan Perro

o Pi de la Serra.

www.mmvv.cat

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_