_
_
_
_
_
AGENDA

Lleida, capital del cinema llatinoamericà

16a MOSTRA DE CINEMA

LLATINOAMERICÀ DE

CATALUNYA. Lleida 9-16 d'abril

www.mostradelleida.com

El cinema llatinoamericà té una mirada social i política, però hi ha una altra mirada jove amb ganes d'innovar i d'explicar històries més senzilles, i totes estan representades en l'edició d'aquest any", explica Juan Ferrer, el director de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya que, des de fa 16 anys, se celebra a Lleida. Durant els nou dies de la Mostra —que compta amb un pressupost de 500.000 euros— es projectaran un centenar de pel·lícules produïdes en 13 països llatinoamericans, moltes de les quals són coproduccions amb els Estats Units, el Regne Unit, Japó o França, "que mostren el camí perquè el cinema llatinoamericà segueixi propiciant grans títols", assegura Ferrer.

Entre les pel.lícules exhibides en destaquen algunes de preseleccionades per a l'última edició dels Oscar. És el cas de El traspatio, un relat sobre els crims de Ciutat Juárez que signa Carlos Carrera; i la brasilera Salvi Geral, dirigida per Sergio Rezende, que narra el drama d'un pianista que viu l'ingrés del seu fill en una presó. Durant el certamen es veuran 5 opera prima i 13 estrenes de documentals i llargmetratges, sense projectar encara a Europa, i una estrena mundial: El discípulo (a la imatge), una relectura de la vida de Jesucrist, dirigida per Emilio Ruiz Barrachina i protagonitzada per Joel West, Marisa Berenson, Ruth Gabriel i Juanjo Puigcorbé.

El cinema de Mèxic —el país convidat— serà objecte de dues retrospectives. En una es revisaran pel.lícules fetes en aquest país i signades per 'Indio' Fernández, Paul Leduc, Arturo Ripstein i Alberto Isaac, entre d'altres. A l'altra, coincidint amb els 100 anys de la Revolució, s'oferirà films com El compadre Mendoza (1933), Vámonos con Pancho Vila (1935) i Reed, México insurgente (1970), alguns restaurats per a l'ocasió. Ernesto Alterio i Icíar Bollaín rebran els Premis d'Honor d'aquest any, i a Conxita Casanovas se li atorgarà el Premi Ángel Fernández-Santos.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_