_
_
_
_
_
Agenda

Recomanem...

Art, llibres, restaurants....

ART 'Atopia'

per J. M. MARTÍ FONT

El primer repàs a l'art del que portem de segle fa venir una certa melancolia: la de la solitud. L'equip del CCCB, i el seu director Josep Ramoneda, han construït una mostra sobre la ciutat del segon mil·lenni, que s'obre amb una gran peça de les torres bessones ferides i que enlluerna, tant pel rigor dels artistes com per l'angoixa que desprenen les imatges. (CCCB, fins al 24 de maig. 4,5 euros).

POP Baby Dee

per L. HIDALGO

Va treballar en un circ, tocava l'arpa al carrer i l'orgue en una església, per més senyes catòlica. No és friki sinó una artista commovedora que no per andrògina va formar part de la primera banda d'Antony & The Johnsons. Baby Dee, 56 anys, música solemne i emocional, ve a Barcelona a presentar Book of Songs envoltada per piano, arpa, violoncel i contrabaix. Una cita inhabitual amb una artista insòlita. (La 2 Apolo.

Dia 16 de març. 21 hores).

LLIBRE Microrelats

per CARLES GELI

"Yo grité. Tú torturabas. El reía. Nosotros moriremos. Vosotros envejeceréis. Ellos olvidarán". El text, Conjugación, d'Ángel Olgoso, és dels millors exemples del que pot donar un microrelat i de la qualitat dels que hi ha a Por favor, sea breve 2 (Páginas de Espuma). L'edició és de Clara Obligado, que ja en va fer una brutal entrega fa nou anys. Consells: 1) Són curts però intensos, o sigui no cregui que en llegirà molts al metro. 2) Ideals per aprendre a escriure: en ells hi és tot.

CANT María Bayo

per LOURDES MORGADES

Refinada i de l'estil depurat. Així és com la soprano navarresa conquereix els escenaris on canta, ja sigui integrada al repartiment d'una òpera o en un recital com el que ofereix per obrir el cicle de cambra del Palau de la Música. Cançons de Beethoven, Mozart, Lecuona, Guastavino i Mompou formen el programa que interpretarà acompanyada al piano per Maciej Pikulski (Petit Palau. Barcelona. Dia 11 de març. 20.30 hores).

RESTAURANT Samoa

per ANA PANTALEONI

Samoa s'ha rentat la cara per treure's la pols. Han estat tres anys molt durs per un restaurant emblemàtic del Passeig de Gràcia de Barcelona. La causa: les obres de l'intercanviador a Passeig de Gràcia amb Roselló, que han fet fugir una part de la clientela. Acabades les obres, el Samoa s'ha fet el millor lífting a mans de la decoradora Estrella Salietti. Paper a les parets, nova il·luminació i pintura fúcsia al sostre, respectant el mosaic antic del terra, són els principals retocs. No són els únics canvis. Samoa canvia de cuiner, ha fitxat Xavier Ramírez, i aposta per les nits en dos formats. Dos dijous al mes hi ha sopar amb pianista i els altres dos s'organitzen trobades que permeten conèixer gent, de la mà de Lídia Codinachs. Sempre es tracta d'un pica pica i dos segons a escollir, més les postres, per 33 euros. A més, hi haurà sopars temàtics els dimecres. "Les nits de diumenge a dimecres estan molt mortes però la gent demana coses", explica Laura González, copropietària d'aquest restaurant que obre tots els dies de l'any.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_