_
_
_
_
_

La Rebotiga

Llibre sobre incidents de Renfe, estudi del catalanisme, vida de Tarraco...

Setge feixista als jueus de Ferrara

Proa recupera, amb traducció de Carme Serrallonga, la magistral i colpidora novel·la de Giorgio Bassani que va ser portada al cinema per Vittorio de Sica. La ciutat de Ferrara esdevé en aquesta obra l'escenari de la pèrdua de la innocència d'un grup de joves que deixen la infantesa en un moment convuls. La novel·la és un retrat de la comunitat jueva d'Itàlia sacsejada per les lleis racials del feixisme dels anys 30. El jardí dels Finzi-Contini. Giorgio Bassani. Proa. 285 pàgines. 20 euros.

La 'vergonya' de Renfe

Un llibre adreçat especialment als usuaris de Renfe que han estat víctimes dels reiterats incidents dels últims mesos. La periodista Elena Martínez repassa, ajudant-se d'un recull de notícies aparegudes a diferents mitjans de comunicació, la cronologia dels incidents, analitza les seves causes i assenyala els responsables d'aquest caos que, com diu Francesc-Marc Àlvaro en el pròleg, "ens roben minuts i hores del nostre viure". El llibre indica els organismes on els afectats poden acudir per reclamar. Renfe: la vergonya. Edició d'Elena Martínez. Ara Llibres. 106 pàgines. 12,95 euros.

El mirall irlandès

Un estudi del catalanisme a partir del mirall irlandès. El llibre analitza la repercussió que l'anomenada revolució irlandesa va exercir a Catalunya a començaments del segle XX i recull el ressò que va tenir a la premsa catalanista de l'època. L'autor sosté que la interpretació que els catalanistes fan de la situació irlandesa ajuda a entendre la complexitat de la "qüestió nacional catalana".

Nosaltres sols: la revolta irlandesa a Catalunya. Joan-Carles Ferrer Pont. Publicacions de l'Abadia de Montserrat. 368 pàgines. 18 euros.

Els secrets de la Tarraco d'August

Basada en la sèrie de TV-3 del mateix títol, La via Augusta recrea la vida quotidiana de Tarraco a través de la família del metge romà Pompeu, instal·lat als afores de la ciutat per atendre l'emperador Octavi August. Els textos porten la firma d'un equip de periodistes encapçalat per Joan Miquel Llodrà i les il·lustracions són obra de Francesc Riart, Josep Lluís Ferrer i Jordi Borràs. La via Augusta. La Magrana. 126 pàgines. 20 euros

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_