_
_
_
_
_
Lletres

La panera de Nadal

Les novetats editorials per a infants i joves per aquestes festes. Tria a cura de Pep Molist

DE 0 A 4 ANYS

El llibre dels sorolls

Soledad Bravi

Traducció d'Anna

Coll-Vinent

Corimbo

Uns dels llibres més adequats per als més petits són els d'imatges, també anomenats imatgiaris. El llibre dels sorolls en conté d' atractives perquè els nens les observin, les assenyalin, hi posin nom i hi afegeixin sons i sorolls.

El 2 blau

David Carter

Adaptació d'Albert Jané

Combel

Tot i que, quant a contingut -cercar un dos amagat a cada doble pàgina-, aquest semblaria un llibre per als més petits, les enginyoses construccions i desplegables de paper que conté el converteixen en un exemplar d'interès per a tota la família.

Qui condueix?

Leo Timmers.

Trad. David Monserrat.

La Galera

En una banda de cada doble pàgina apareix un mitjà de transport diferent: un cotxe de bombers, un tractor, un tot terreny, un avió... i a l'altra banda, una colla d'animals disposats a conduir-los. El joc que es proposa és ben senzill, divertit i llaminer: els més menuts hauran d'endevinar el personatge-animal que seurà al volant de cadascun dels mitjans de transport.

Quan surt la lluna

Antonio Ventura

Trad. Joan Vives.

Il·lustr. Elena Odriozola.

Thule

Antonio Ventura ens presenta allò que succeeix amb les joguines de l'habitació "quan surt la lluna i arriba l'hora de dormir". Una història en la qual el text i la il·lustració es complementen a la perfecció.

DE 5 A 8 ANYS

El nen gris

Lluís Farré. Il.lustr. Gusti.

Cercle de Lectors/La Galera, Premi Hospital Sant Joan de Déu, 2006

En Martí Carmanyoles Canovelles és un nen gris a qui res desvetllava les seves emocions. Un petit accident amb el seu hàmster Gustau farà que el seu món comenci a agafar color. Un text, en clau d'humor, que està perfectament complementat per les il·lustracions de Gusti.

L'Alícia Patapam en els contes.

Gianni Rodari.

Trad. Iolanda Batallé. Il·lustr. Anna Laura Cantone.

Lumen

L'Alícia és una nena que cau a dins d'un llibre, així com Alícia en el país de les Meravelles va caure en una lludriguera. Allà, salta d'un conte popular a un altre. A través d'ella, Rodari ens ofereix una aventura breu pel món de la imaginació, amb una mirada juganera.

Nasreddin

Odile Weulersse.

Trad. Jordi Vidal.

Il·lustr. Rébecca Dautremer.

Baula

Rébecca Dautremer és una il·lustradora excel·lent que, amb dos àlbums, ha fet forat entre els lectors de casa nostra. El seu darrer treball, Nasreddin, és un conte popular que narra la història d'un noi que s'omple de dubtes cada vegada que va al mercat i sent les opinions de la gent sobre la forma de dur la càrrega.

L'astrònom

Walt Whitman

Trad. Anna Duesa.

Il·lustr. Loren Long.

RBA

Heus aquí un bonic poema de Walt Whitman, que compta amb l'atractiu afegit d'un dibuixos hiperrealistes de l'il·lustrador Loren Long. Es tracta d'un llibre que no es por passar per alt. La imaginació davant el coneixement, la immensitat, el silenci... són alguns dels conceptes que es desprenen del poema i que prenen sentit amb els gestos del protagonista.

DE 9 A 12 ANYS

Un petó de mandarina

Eulàlia Canal.

Il·lustr. Sara Ruano.

Barcanova (Premi Barcanova de literatura juvenil)

Un petó de mandarina és la tercera obra de l'autora Eulàlia Canal. Es tracta d'una novel·la narrada amb senzillesa i sensibilitat. que tracta un tema tan universal com la descoberta de l'amor i els sentiments que aquest desferma.

Quan el Pare Noel va caure del cel

Cornelia Funke

Trad. Carles Miró.

Il·lustr. Regina Kehn.

Bromera

L'aclamada autora alemanya Cornelia Funke ens presenta en aquest nou llibre l'aventura de Nicolau Bonjan, un Pare Noel que cau a la terra i que s'entesta a satis

fer els desitjos dels infants amb l'oposició del Gran Consell del Nadal, capitanejat per un Pare Noel dolent que vol acabar amb la tradició. Tindrà l'ajut d'en Ben, el noi que el descobreix a la terra.

Kip Parvati i l'ombra del caçador

Miguel Larrea

Trad. Jordi Vidal.

La Galera

Segona novel·la protagonitzada per Kip Parvati, un jove pescador i aventurer que ja va captar l'atenció dels joves lectors en la seva primera part. En aquest cas, ha de lluitar contra un enemic implacable: una epidèmia mortal contra la qual encara no hi ha antídot. Novel·la d'aventures genuïna, plena d' acció constant.

Peter Pan i la levita

escarlata.

Geraldine McCaughrean. Trad. Anna Mauri.

Il·lustr. David Wyatt.

Empúries

Amb acció trepidant i una enorme cura pels elements i els personatges del País de Mai Més, Geraldine McCaughrean respon, amb la segona part de Peter Pan, la famosa obra de James Barrie a tota la màgia que va desplegar un dels clàssics més vius de la història de la literatura i a moltes de les preguntes que ens van quedar en el tinter.

A PARTIR DE 13 ANYS

Negra nit

Lolita Bosch

Columna

Lolita Bosch, una de les veus més interessants de la literatura catalana d'aquests darrers dos anys, narra -a l'estil de Fred Uhlman a L'amic retrobat - la història d'una amistat entre dos joves, malgrat que les seves respectives famílies estan enfrontades per ideals polítics diferents després de la Guerra Civil.

Panteó (Memòries

d'Iddhun, 3)

Laura Gallego Garcia

Trad. Enric Tudó

Cruïlla

Amb Panteó, l'autora culmina la trilogia de narrativa fantàstica Memòries d'Iddhun , una de les més llegides. Aquí, sembla que és a punt d'arribar alguna cosa que pot canviar el destí dels dos mons i que els herois de la profecia no estan preparats per afrontar.

El blues del detectiu

immortal.

Andreu Martin

Edebé

La bona sintonia entre Andreu Martin i el músic Dani Nel·lo ha fet possible la col·lecció Assassinats en clau de jazz, que combina la novel·la amb la música, tot acompanyant l'obra amb un CD de jazz. Presenta uns personatges embolicats en assassinats i desaparicions enmig d'una atmosfera barcelonina de jazz i blues.

L'anell de la Irina.

Care Santos.

Trad. Pau Joan Hernàndez.

Baula

Història de diverses passions: la de l'amor d'Alexandre, el jove protagonista, i del seu pare, per la mateixa dona, Irina, una noia d'ascendència russa que coneixen en un poble de Sòria. També, la història del descobriment de Rússia a través de la seva literatura, i d'un camí que porta cap a la maduresa.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_